Ilyen volt Erzsébet királynő temetése Londonban: fotókon a megható ceremónia

Megtartották Erzsébet királynő állami temetését Londonban.

erzsébet-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő temetésének időpontját szeptember 19-ére tűzték ki, koporsóját, amely a Westminster Hallban volt napokig, ma reggel fél nyolcig látogathatták az érdeklődők, szeptember 15-től máig egyébként több millióan rótták le tiszteletüket az elhunyt uralkodónő nyughelye előtt. Sokan több tíz órát álltak sorba emiatt, David Beckham például 13 órát várakozott.

Ilyen volt Erzsébet királynő temetése Londonban

Mielőtt a Westminster-apátságban megkezdődött volna délben a szertartás, már órákkal előtte megérkeztek a templomba az első vendégek, összesen kétezren vettek részt a londoni ceremónián, köztük világvezetők és hírességek. Míg odakint, London utcáin a becslések szerint kétmillió ember gyűlt össze.

A királynő koporsóját egy ágyútalpon vitték a hadsereg tagjai, hozzájuk csatlakoztak Erzsébet gyermekei, III. Károly király, Anna hercegnő, Eduárd wessexi gróf és András yorki herceg. A menetet kísérték még a fiúunokák is: Vilmos herceg, Harry herceg és Anna fia, Peter Phillips.

A templomi szertartás pont délben kezdődött, amelyet David Hoyle westminsteri prépost és Justin Welby, Canterbury érseke vezetett. Beszédet mondott Liz Truss brit miniszterelnök is. 13 óra után pár perccel ért véget a ceremónia, jelenleg a koporsó szállítása zajlik a Westminster-apátságból a Wellington-diadalívhez, ami nincs olyan messze a Buckingham-palotától. Ott majd átteszik egy halottaskocsiba, ami elindul Windsorba.

Amikor délután 4 óra után megérkeznek a windsori kastélyhoz, újabb gyászmenetet tartanak, délután öt órakor pedig a Szent György-kápolnában tartanak templomi szertartást. Hivatalosan este ér véget a temetés, akkor a királynőt 2021-ben elhunyt férje, Fülöp herceg mellé helyezik végső nyugalmára.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek a londoni szertartásról.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük