Erzsébet királynő 94 éves lett - Katalin és Vilmos így köszöntötte fel őt
Erzsébet királynő ma ünnepli 94. születésnapját.

erzsébet királynő cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erzsébet királynő számára különlegesnek számít a mai nap, hiszen a 94. születésnapját ünnepelheti.

A leghosszabb ideje trónon lévő uralkodónőt a koronavírus miatt most nem tudja minden szeretett családtagja személyesen felköszönteni, így marad az internet vagy a telefon.

Erzsébet királynőt így köszöntötték fel szülinapjára

Születésnapja alkalmából Vilmos herceg és Katalin hercegné még az Instagram-oldalukon is megemlékeztek, hármójukról egy szép, közös képet posztoltak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Wishing Her Majesty The Queen a very happy 94th birthday today! 🎂🎈

Kensington Palace (@kensingtonroyal) által megosztott bejegyzés,

Erzsébet, bár ma lett 94 éves, a hagyományok szerint a hivatalos ünnepséget júniusban, a Trooping The Colour rendezvényen tartják meg. A királyi születésnap ünnepi ceremóniájának nyárra való áthelyezését még VII. Eduárd király honosította meg a múlt század első évtizedében.

Idén június 13-án rendezték volna ezt meg, ám március végén a palota kiadott egy közleményt, amiben megerősítette, hogy a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztják a rendezvényt. Erre 1955 óta nem volt példa, abban az évben a nemzeti vasúti sztrájk miatt nem tartották meg az ünnepséget.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem Katalinék voltak az egyetlenek, akik a közösségi oldalukon is megemlékeztek a királynőről, a trónörökös, Károly herceg és Kamilla hercegné egy több felvételből álló fotósorozatot kirakott Erzsébetről. A felvételek között vannak régiek és újabbak is, ha a fotó jobb oldalán látható fehér nyílra kattintasz, meg is nézheted az összeset.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Wishing Her Majesty The Queen a very Happy 94th Birthday 🎈 📸 PA

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés,

Érdekesség, hogy Erzsébet kislány korában még egyáltalán nem gondolta, hogy valaha is királynő lesz, hiszen a családjában nagybátyja, Dávid walesi herceg állt a trónörökösök első helyén. Amikor 1936-ban elhunyt nagyapja, V. György király, Dávid VIII. Eduárd néven király lett, ám még abban az évben lemondott a koronáról, mert nem engedték neki, hogy elvegye feleségül az elvált, amerikai származású kedvesét, Wallis Simpsont.

Visszalépése után Erzsébet édesapja, Albert yorki herceg lett az uralkodó, őt 1937-ben VI. György néven koronázták királlyá, ő végül 1952-ben hunyt el, halála után Erzsébet lépett a trónra, hivatalos koronázási ceremóniáját egy évvel később tartották meg.

Ilyen szép menyasszony volt Erzsébet királynő

Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947 novemberében keltek egybe. Nézd meg az esküvői képeiket!

Ezt is szeretjük