Ezt csinálja Erzsébet királynő karácsonykor: nem fogod elhinni, mi számít hagyománynak a családjában
Meglepő, mi Erzsébet királynőék kedvenc karácsonyi filmje.

erzsébet-királynő-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan film karácsonyi klasszikussá nőtte ki magát, ezeket pedig sokan imádják megnézni az ünnepek alatt. Hollywood aranykorából származik például Az élet csodaszép, a Nem vagyunk angyalok, a Találkozunk St. Louis-ban vagy a Karácsonyi történet. A '90-es évekből a Reszkessetek, betörők! vagy a Télapu, míg a 2000-es évekből az Igazából szerelem és a Holiday vált sokak nagy kedvencévé.

A királyi családban is hagyomány, hogy karácsony napján közösen megnéznek egy filmet, amit lehet, sokan nem is gondoltak volna róluk. Ám nem a legtipikusabb karácsonyi mozi áll a szívükhöz legközelebb.

Ez Erzsébet királynő karácsonyi filmje

Brian Blessed színész a Yahoo Moviesnak mondta el, hogy Erzsébet királynő és családja minden év karácsonyán a Flash Gordon című sci-fi mozit nézik otthon. Blessed alakította Vultan herceget, a 84 esztendős sztár még 2016-ban találkozott az uralkodónővel, hogy egy kitüntetést átvegyen tőle, akkor kotyogta el neki Erzsébet a különös családi hagyományukat.

Jelenet a Flash Gordon című filmből.
Jelenet a Flash Gordon című filmből.
Fotó: Stanley Bielecki Movie Collectio / Getty Images Hungary

- A királynőnek ez a kedvenc filmje, a Flash Gordont minden év karácsonyán megnézi az unokákkal - magyarázta.

Nos, az említett film nem éppen a karácsonyi hangulatot idézi, ezért is meglepő, hogy pont ezt az alkotást nézik újra és újra minden évben.

GettyImages-460827196
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

Sajnos az idei karácsony eltér a megszokottaktól a koronavírus miatt. Erzsébet és Fülöp herceg kettesben töltik az ünnepeket a windsori kastélyban ahelyett, hogy Sandringhamben összegyűlnének az egész családdal. Az uralkodónőnek azt tanácsolták, jobb, ha az idei ünneplést nem a megszokott módon vezénylik le. Nem mellesleg az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson teljes kijárási tilalmat rendelt el Londonban és Délkelet-Angliában, ami december 30-áig marad érvényben, erre a komoly szigorításra az új koronavírus-mutáció miatt volt szükség.

Így mutatkozott a királynő december elején a családjával

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételek készültek Erzsébet királynő és családtagjai legutóbbi hivatalos eseményén.

Ezt is szeretjük