Harry és Meghan felbőszítették a királynőt: Erzsébet így vágott vissza nekik
Erzsébet királynő így állt bosszút Harry hercegéken.

harry-meghan-erzsébet-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Harry herceg és Meghan hercegné esetében már 2019 végén érezhető volt, hogy puskaporos a hangulat köztük és a királyi család tagjai között, erre kiváló példa, amikor az afrikai útjuk során Sussex hercegnéje nyíltan bevallotta, mennyire nem érzi jól magát. 

Tavaly november elején volt az utolsó hivatalos teendőjük, utána Kanadába utaztak a kis Archie-val, a jól értesült brit sajtó már akkor közölte, hogy a hercegi pár nem a királyi családdal tölti az ünnepeket. Ezzel a húzásukkal feldühítették Erzsébet királynőt, aki a karácsonyi beszédében látványos módon üzent a sussexieknek, olvasható Robert Lacey legújabb életrajzi könyvében, a Battle of Brothersben, amelynek középpontjában Harry és Vilmos viszonya áll.

Erzsébet királynő így vágott vissza Harrynek és Meghannak

Robert Lacey, a királyi család hivatalos életrajzírója több forrás alapján írta meg a könyvét, amelyben a 2019-es karácsonyi időszak is megérdemelt jó pár oldalt. Leírta, a döntésük hatalmas csalódást okozott Erzsébetnek. A királynő annyira mérges volt rájuk, hogy úgy döntött, a karácsonyi beszédének felvételekor nem tesz ki családi fotót Harry hercegékről.

 Ahogy a fenti, beágyazott videó indexképén látszik, Erzsébet asztalán volt fotó Fülöp hercegről, Károlyról és Kamilláról, Vilmos és Katalin családjáról, illetve az 1952-ben elhunyt édesapjáról, VI. György királyról. Amikor megjelent tavaly a felvétel, a rajongók egyből kiszúrták a sussexiek hiányát, sokan már akkor sejtették, hogy bosszú van a levegőben, mások viszont úgy gondolták, mivel Harry hercegből nagy eséllyel sosem lesz király, hiszen a trónöröklési rendben csak a negyedik, emiatt nem raktak ki róla fotót. Robert Lacey megerősítette, azoknak volt igaza, akik a szándékos bosszúra tippeltek.

A királyi karácsonyi asztal egyértelműen megmutatja, kiket támogat a királynő, és kiket nem, ez alól még a legkisebb dédunoka, Archie sem kapott kivételt.

GettyImages-883916198
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

- Eddig még sosem hallhattunk arról, hogy a karácsonyi királyi asztalon ne lenne egy aranyos fotó az újszülött unokáról vagy dédunokáról, de 2019-ben Archie képének nyoma sem volt. Lacey úgy tudja, Harryék vették az üzenetet, és szíven is ütötte őket. Ezután csak még inkább elkezdtek gondolkodni azon, mégis mi lehet a jövőjük a királyi családban. 2020 januárjában végül bejelentették, hogy visszalépnek betöltött szerepkörükből, és Amerikában kezdenek új életet. Március végével vonultak vissza, azóta anyagilag teljesen függetlenek, az ő királyi fensége megszólítás nem érvényes rájuk, illetve a royal, azaz a királyi kifejezést sem használhatják. Ám ugyanúgy Sussex hercege és hercegnéje maradtak.

Erzsébet királynő így festett menyasszonyként

Képes összeállításunkban megnézheted Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvői fotóit.

Ezt is szeretjük