Ma 33 éves a túlfűtött dalok latin istene, Enrique Iglesias
A hangját hallva milliónyi női szív dobog hevesebben a világ minden táján.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igen, igen, ő Enrique Iglesias, a madridi bika, az érző lelkű macsó, akire oly sok asszony vágyik, és akinek dalaitól elalélnak a gyengébbik nem képviselői.

Persze volt kitől örökölnie buja hangját, édesapja ugyanis Julio Iglesias, aki zeneileg rendkívül magasra tette a mércét: összesen 77 albumát 14 nyelven adták ki, és ezekből több, mint 250 millió példányt vásároltak meg a rajongók, mindemellett pedig ő maga többezer koncertet is adott.

Az érzelmes balladákkal nem csoda, hogy számos nőt sikerült ágyba cipelnie – bevallása szerint háromezer hölgy töltött el vele legalább egy szerelmes éjszakát -, sőt, ezekből kettővel össze is kötötte az életét. Első házasságának egyik gyümölcse lett Enrique Miguel Iglesias Preysler, aki 1975. május 8-án látta meg a napvilágot Madridban.

Egy ígéretes karrier kezdete

A kis Enrique nyolc éves korában került az Egyesült Államokba, ahol az iskoláit is elvégezte. Már korán ébredezett benne a muzikalitás, de nem akart előnyt kovácsolni híres vezetéknevéből, no, és persze édesapját sem szerette volna beavatni zenei terveibe, ezért Enrique Martinez álnéven adta be demóját egy lemezkiadónak, majd egy kis kanadai céggel készíttette el első albumát mindössze húsz évesen.

A korong szimplán az Enrique Iglesias nevet kapta, és félmillió darabot adtak el belőle a megjelenés hetében, ami különösen nagy teljesítménynek számított, már csak azért is, mert spanyol nyelven szólalnak meg a dalok. A nagy siker zenés elismeréssel is járt, az énekesnek Grammy-díjat hoztak az érzelmes melódiák.

És ez csak a kezdet volt: az eztán sorra következő lemezek is rendkívül népszerűek voltak nemcsak az Államokban, hanem szerte a világon is. Enrique számos zenei kitüntetést besöpört, és olyan dolgot sikerült elérnie, amit eladdig senkinek: 1999-es Cosas del amor turnéját a McDonald’s támogatta, melynek ez volt a legelső koncert-szponzorációja.


Az 1999-es év más miatt is fontos állomás a sztár életében: ekkor jelent meg az első angol nyelvű albuma, Enrique címmel, melyről a Whitney Houston-nal előadott duettjüket számtalan rádióban és zenés tévécsatornán játszották.

Koncertek mérhetetlen sora – többek között Szíriában is, ahol előtte harminc évig nem léphetett fel nyugati sztár -, sikeres albumok világszerte, és nem utolsósorban egy szintén világhírű hölgy, bizonyos Anna Kurnyikova az oldalán – nos, elmondható, hogy Enrique Iglesias jól érzi magát a bőrében, és minden oka meglehet az elégedettségre.

Még akkor is, ha állítólag a barátnőjének esze ágában sincs hozzámenni. De egy ilyen kis probléma csak nem jelenthet akadályt egy latin macsónak...

Ezt is szeretjük