Elvis Presley ma lenne 85 éves - Így nézne ki idős korára
Elvis Presley-ről különleges felvételt mutatunk születésnapja alkalmából.

elvis-presley-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elvis Presley a 20. század egyik legnépszerűbb és legsármosabb zenésze volt. Emberek milliói rajongtak érte, de napjainkban is rengetegen imádják dalait.

A 42 esztendősen elhunyt sztár ma ünnepelné 85. születésnapját. Ennek alkalmából különleges felvételt mutatunk róla.

Elvis Presley így festene 85 esztendősen

A tragikus hirtelenséggel elhunyt sztárok zöméről keringenek az interneten olyan Photoshoppal vagy más számítógépes programmal készült felvételek, amelyek az időskori portréjukat ábrázolják. Ez valahol ott érthető is, hiszen egyesek hajlamosak rendszeresen eljátszani a mi lett volna, ha gondolatával. Természetesen a Királynak becézett Elvisről is készült olyan szerkesztett fotó, ami az időskori énjét ábrázolja.

A kép készítője egy mosolygós, ősz hajú férfinak illusztrálta őt. Úgy vélte, hogy a haját hasonló stílusban hordaná, mint fénykorában, és nem festetné, mint hajdanán, ugyanis a sztár eredetileg szőkésbarna tincsekkel rendelkezett, csak később váltott feketére.

A rock'n'roll királya istenadta tehetséggel rendelkezett , hallás alapján tanult meg gitározni és zongorázni, énektanárhoz pedig sosem járt, ugyanis szülei nem engedhették meg, hogy egy oktatót fogadjanak fel mellé, mert akkora szegénységben éltek.

Az '50-es években robbant be a köztudatba, debütáló albuma 1956-ban jelent meg. A magyarok számára szívmelengető tettet hajtott végre, amikor 1957 januárjában a Peace In The Valley című dalt énekelte el egy tévéműsorban az 1956-os forradalom áldozatainak emlékére, illetve arra kérte a nézőket, hogy segítsék a rászoruló magyar embereket csomagküldeményekkel és csekkekkel. Színészként is kipróbálta magát, a Love Me Tender és a Börtönrock voltak az első filmjei.

1958 és 1960 között katonaként szolgált, ekkor nem készített új zenét, miután leszerelt, Elvis is back! című albumával visszatért, illetve a filmiparban még aktívabb szerepet vállalt. Olyan alkotásokban szerepelt, mint a Lángoló csillag, a Viva Las Vegas vagy az Élj egy kicsit, szeress egy kicsit. A sok filmezés miatt kevesebb ideje maradt a zenélésre, ám 1968-ban újra a muzsikálásra koncentrált. Ekkor volt a sikere csúcsán, 1974 végén azonban egészsége romlani kezdett, mivel gyógyszerfüggősége egyre jobban elhatalmasodott rajta. 1977-ben vesekárosodással és magas vérnyomással küzdött, a szemén pedig zöld hályog alakult ki. Végül 1977 augusztusában örökre itt hagyott bennünket, szívinfarktusban hunyt el.

Így nézne ki Diana hercegnő, ha még élne

Kíváncsi vagy, hogyan festene Diana hercegnő napjainkban?

Ezt is szeretjük