Ő volt Elvis Presley nagy szerelme Priscilla után: ezért hagyta el a nő a rock and roll királyát 4 év után
Elvis Presley Priscilla után Linda Thompsonnal lépett tovább, a nő négy évig volt a zenész barátnője.

elvis-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elvis Presley és Priscilla házassága 1972 februárjában ment tönkre, válásukat 1973-ban mondta ki a bíróság. 

Miután Priscillával a különválás mellett döntöttek, öt hónapra rá tovább is lépett, Linda Thompson szépségkirálynőt szemelte ki magának.

Ő volt Elvis Presley barátnője Priscilla után

Thompson 1972-ben megnyerte a Miss Tennessee szépségversenyt, ráadásul ugyanabban a városban élt, ahol a rock and roll királya is. Elvis kiszemelte magának, így 1972 júliusában meghívta őt is egy privát filmvetítésre, Miss Rhode Island is részt vett az eseményen, de a zenész Thompson mellé ült le végül a moziteremben. A Larry Kingnek adott 2002-es interjújában elmondta, hogy a számát is megadta neki.

GettyImages-76071059
Fotó: Tom Wargacki / Getty Images Hungary

- Mondta nekem, hogy szeretné elkérni a számom. Azt válaszoltam, hogy nincs nálam toll és papír, szóval a munka nehezebb részét rá hagytam. Elment, majd visszajött egy tollal, és végül egy gyufásdobozra írta fel a számom.

Azt hitte, sosem hívja majd fel, de tévedett. Már hajnali négykor csörgött a telefonja. Másnap már be is mutatta őt az apjának, és Gracelanden is körbevezette. Gyorsan megtalálták a közös hangot, mert mindketten Memphisben nőttek fel, és hasonló elvek alapján nevelték őket. Hasonlóan gondolkodtak a vallásról, emellett mindketten tisztelték a szüleiket. Végül egymásba szerettek, és járni kezdtek.

GettyImages-90341006
Fotó: Ron Galella / Getty Images Hungary

A lány még nagyon fiatal volt, csupán 22 éves. Miután randizni kezdtek, hamar összeköltöztek, Thompson mindenben támogatta a zenészt, a Las Vegas-i fellépésein is mindig ott volt. Végül a nő 1976 decemberében úgy döntött, elhagyja Elvist, írta meg a Daily Express.

Átlagosabb életre vágyott, végül ezért döntött a szakítás mellett. Thompson az Instagram-oldalán osztotta meg, mi volt a zenész reakciója, miután a nő otthagyta.

GettyImages-1447810956
Fotó: Alberto E. Rodriguez / Getty Images Hungary

- Leült a zongorájához, és az Unchained Melodyt játszotta. Ezt mondta a nagynénjének: Delta néni, nem tudsz elfelejteni egy olyan valakit, akivel szinte majdnem mindennap együtt voltál négy és fél éven át.

Kapcsolatukat sok nehézség is gyötörte.

- Voltak pillanatok, amikor nagyon-nagyon nehéz eset volt. Rengeteg szívfájdalmat éltem át, sokszor önpusztító magatartás volt jellemző rá, ez viszont nagyon nehéz volt számomra, mert nem egyszerű végignézni, amikor valaki, akit annyira szeretsz, elpusztítja önmagát - idézte szavait a Smooth Radio.

Lisa Marie Presley fiatalon

Képes összeállításunkkal Lisa Marie Presley-re emlékezünk, aki kislányként egyértelműen a szülei szeme fénye volt.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük