Ő volt Elton John felesége: Renate Blauellel 4 évig éltek házasságban
Elton John és Renate Blauel 1984-ben Sydney-ben házasodtak össze.

GettyImages-1197753236
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elton John 1993 óta van együtt David Furnishsel, akivel hivatalosan 2014 óta él házasságban. Két gyermeket nevelnek, akiket egy béranya hozott a világra: Zachery 2010 decemberében, Elijah 2013 januárjában látta meg a napvilágot. Mielőtt összesodorta volna az élet élete szerelmével, a popzenész egyszer már élt házasságban, Renate Blauelt vette feleségül.

Elton John és felesége, Renate

A legendás énekes 1976-ban a Rolling Stone magazinnak vallotta be, hogy nemcsak nőkkel, hanem férfiakkal is volt viszonya, és ebben nem lát semmi rosszat. Évekkel később, 1983-ban sodorta össze a német származású Renate Blauellel. A Münchenben született nő hangtechnikusként dolgozott akkoriban. Akkor mutatták be a sztárnak a nőt, amikor elkészült a Too Low for Zero című albumával. Összebarátkoztak, majd kevesebb mint egy évre rá, 1984 februárjában Ausztráliába utaztak ketten, ugyanis Elton John ott turnézott.

Február 10-én egy indiai étteremben vacsoráztak, majd Elton megkérte Renate kezét, aki igent mondott. Pár napra rá már össze is kötötték az életüket Sydney-ben. Ekkortájt Elton John a démonjaival is sokat küzdött, sajnos rácsúszott az alkoholra és a drogokra.

- Egy drogfüggő így gondolkodik: „Elég pasim volt, és ez nem tett boldoggá, úgyhogy lesz egy feleségem, ő majd mindent megváltoztat". Szerettem Renatét, ő egy nagyszerű lány. Nagyon-nagyon szerettem őt. De tudod… ez az egyik olyan dolog, amit a legjobban bánok életemben, hogy megbántottam őt - ezt az énekes vallotta be 2008-ban az Australiannek.

2017-ben az Instagram-oldalán vallotta be egy posztban, hogy mennyire csodálatos nőnek tartja Renatét, ám mégis tagadásban élt a szexuális irányultságával kapcsolatban.

- Mindennél jobban szerettem volna jó férj lenni, de megtagadtam, hogy ki vagyok valójában, ami szomorúságot okozott a feleségemnek, és hatalmas bűntudatot és megbánást váltott ki belőlem. Ahhoz, hogy méltó legyél valaki szeretetére, elég bátornak kell lenned, és tisztán kell látnod ahhoz, hogy őszinte legyél magaddal és a partnereddel.

Végül 1988 novemberében váltak el, Renate azóta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, nevet változtatott, a külsejét is átalakította, emellett egy kis faluban kezdett új életet. Válásukkor titoktartási szerződést kötöttek, amit később a zenész megszegett, amikor megjelent önéletrajzi könyve és a róla szóló film, a Rocketman, így az asszony beperelte Elton Johnt 2020-ban. Arra hivatkozott, hogy ezzel újabb lelki sérülést okozott neki. Végül még abban az évben rendezték a jogi vitát. A zenész megígérte, a jövőben nem nyilatkozik a házasságukról.

1988-as válásuk után négy évvel a Rolling Stone magazinnak vallotta be a zenész, hogy a férfiakat szereti. Egy évre rá jött a nagy szerelem az életében.

Képes összeállításunkban megnézheted Elton John és volt felesége, Renate Blauel közös képeit.

Ezt is szeretjük