Elárvult és örökbefogadott szupersztárok tragédiái
A családi tragédiák a hírességeket sem kerülik el, néhányuk már kisgyermekként megtapasztalta, milyen kegyetlen lehet az élet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Létezhet-e szomorúbb dolog egy gyerek számára annál, mint az, hogy nélkülöznie kell a család szeretetét és az otthon biztonságát? A sztárok között is vannak olyanok, akiknek a gyerekkora családi tragédiák árnyékában telt, hiszen igen fiatalon vesztették el szüleiket, vagy nem is ismerték őket.

Akadnak olyanok is, akiknek a szegénység keserítette meg az életét, és azért kerültek állami gondozásba, mert családjuk nem tudott gondoskodni róluk. Az alábbiakban néhány szívszorító történet következik hírességek gyermekkori tragédiáiról.

Marilyn Monroe

A legendás színésznőnek nem volt könnyű az élete, már gyermekként szembe kellett néznie a legkeményebb megpróbáltatásokkal. Marilyn Norma Jeane Mortenson néven látta meg a napvilágot 1926-ban Los Angeles-ben. Egyedülálló anyja, az idegileg labilis Gladys Pearl Baker nem tudta eltartani gyermekét, ezért nevelőszülőkhöz adta. A kislány hét évig élt a kaliforniai Bolenders családdal, ez idő alatt anyja többször is megpróbálta visszaszerezni.

Egy alkalommal a zavarodott elméjű Gladys valósággal betört Bolendersékhez, és a férj katonai hátizsákjába csomagolva akarta elrabolni lányát.

Nem csoda, hogy a kis Norma Jeane rettegett háborodott anyjától, mégis vissza kellett térnie hozzá, amikor 1933-ban vett egy házat. Néhány hónappal később Gladys ideg-összeroppanást kapott, a kislány pedig árvaházba, majd újabb nevelőszülőkhöz került.

Gyámja anyja legjobb barátnője, Grace McKee lett, ő jósolta meg először Norma Jeane-nek, hogy nagy sztár lesz belőle. A hányatott sorsú gyermek egy darabig Grace-szel is élt, ám el kellett hagynia a házat, miután gyámja férje, Ervin részegen molesztálta. Ezután egyik nagynénjéhez költözött, itt azonban az ő egyik fia zaklatta. Bár sokan szerették volna örökbe fogadni, Gladys hallani sem akart róla, így aztán a szerencsétlen kislány árvaházak és nevelőszülők között hánykolódott egész addig, míg egyetlen menekülésként alig 16 évesen hozzá nem ment első férjéhez, James Dougherty-hez.

Ice-T

Bár Tracy Marrow-t - vagy ahogy többen ismerik, Ice-T-t - a nyugati parti rapperek vezéregyéniségei között tartják számon, a szókimondó sztár valójában New Jersey-ben született. Hogy mégis behatóan ismeri a Los Angeles-i gettók világát, annak hátterében egy családi tragédia áll. Az 52 éves sztár általános iskolás gyermekként vesztette el szüleit. Harmadik osztályos volt, amikor anyját, Alice-t elvitte egy súlyos szívroham, négy évvel később pedig ugyanez végzett apjával, Solomonnal is. A kisfiút ezután apai nagynénje nevelte Kaliforniában, ám sajnos itt nem maradhatott sokáig.

Tracy végül Los Angeles-be került nevelőotthonba, ahol megismerte a gettó farkastörvényeit. Bár az itt szerzett tapasztalatai nagymértékben inspirálták a rapper szövegeit, mindig is felemelte a szavát a gettóélet ellen. Véleménye miatt több más zenésztársával - például Ice Cube-bal vagy Redmannel - is vitába keveredett, mivel velük ellentétben ő arra buzdítja a fiatalokat azóta is, hogy hagyják el a gettót, és éljenek normális életet.

Eriq LaSalle

A Vészhelyzet sármos Benton dokijának nem adatott meg, hogy ismerje a vér szerinti szüleit. Az Erik Ki La Salle néven anyakönyvezett kisfiút röviddel születése után nevelőanya gondjaira bízták. Ada Haynes rajta kívül még négy örökbefogadott gyermeket nevelt. A ma 48 éves Eriq igazi nemtörődöm tinédzser volt, nem érdekelte a tanulás, és sokáig fogalma sem volt róla, mit kezdjen magával. Végül egy színdarab volt az, ami egész életét megváltoztatta, és elindította őt a színészi pályán.

Eriq látta szerepelni unokabátyját egy iskolai műsorban, és visszaemlékezései szerint annyira megérintette a táncos produkció, hogy elhatározta, neki is meg kell tapasztalnia a szereplés élményét. Ezután nevelőanyja, Ada legnagyobb örömére nagyobb figyelmet fordított tanulmányaira, és tudatosan készült választott hivatására.

Cher

A 64 esztendős énekesnő a leggazdagabb sztárhölgyek közé tartozik, aki bármit megkaphat, amit csak kíván. Pedig nem volt ez mindig így, az irigyelt díva gyermekkorában nagy szegénységben élt, sokszor a betevő falat megszerzése is problémát jelentett anyjának. Cherylin Sarkisian 1946-ban látta meg a napvilágot, szülei egyetlen gyermekeként. Apja, John Sarkisian örmény menekült volt, aki még azelőtt elvált feleségétől, a félig indián származású Georgia Holttól, hogy kislányuk megszületett volna. Az egyedülálló anya rendkívül nehéz helyzetbe került, évekig küszködött, hogy el tudja tartani gyermekét.

Bár az időközben modellként is dolgozó csinos mamája hozzáment egy bankárhoz, az anyagi biztonságot ez sem hozta meg a családnak. Gilbert LaPierre a nevére vette a kislányt, ám a házasság nem bizonyult hosszú életűnek. Cher kétéves volt, amikor Georgia súlyosan megbetegedett, és arra kényszerült, hogy állami gondozásba adja. A kislány egy ideig árvaházban élt, ezután pedig a nagyszülők segítettek a nevelésében. Bármilyen jómódban is él ma a díva, nélkülözésekkel teli gyerekkorát azóta sem felejtette el, és éppen ezért nagy hangsúlyt helyez a jótékonykodásra.

Eddie Murphy

Nagyszerű komikusi vénája tette sztárEddie Murphy-t, akit saját bevallása szerint már gyermekkorában is humorérzéke segítette át az élet hullámvölgyein. A színész 1961-ben született Brooklynban, ám apját - aki amatőr színész és komikus volt - nem sokat látta. Még kicsi volt, amikor szülei elváltak, Charles Edward Murphy-t pedig néhány évvel később egy elmérgesedett veszekedés után megölte akkori barátnője. A telefonközpontosként dolgozó mama tehát egyedül nevelte két fiát, Charliet és Eddiet. Életük nem volt könnyű, ám a dolgok még ennél is rosszabbra fordultak, amikor Liliant súlyos betegség döntötte le a lábáról.

Mivel a család összes pénze elfogyott, nem maradt más hátra, mint nevelőotthonba adni a gyerekeket. A testvérek több mint egy évet töltöttek állami gondozásban.

A Dreamgirls sztárja későbbi interjúiban úgy emlékezett vissza, humorérzéke fejlődésében nagy szerepe volt az intézetben eltöltött időnek, mivel bohóckodással sok mindent meg tudott úszni.

Ezt is szeretjük