Az Apád-anyád idejöjjön! szőke gonoszaként ismerte meg a világ: az 50 éves Elaine Hendrix ma így néz ki
Ő játszotta az ármánykodó Mereditht az 1998-as családi filmben.

elaine-hendrix-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki ismeri A két Lotti történetét. Erich Kästner német író 1949-ben megjelent ifjúsági regénye egy szétválasztott ikerpárról szól, akiket elvált szüleik ugyanabba a gyerektáborba íratnak be. Itt a két lány megdöbbenve fedezi fel, egymás szakasztott másai, majd miután rájönnek, hogy testvérek, úgy döntenek, a szünidő végén helyet cserélnek.

Egy ennyire szívmelengető sztori esetében borítékolható volt, hogy előbb-utóbb megelevenedik a filmvásznon. A két Lotti első filmes verziójára nem kellett sokat várni, 1950-ben Josef von Báky rendezésében elevenedett meg először az alkotás. 

Ő volt az Apád-anyád idejöjjön! gonosza

A német filmes példáját sokan követték, számos feldolgozás készült az eredeti műből. Mind közül a legnépszerűbb Nancy Meyers 1998-as változata lett. Az Apád-anyád idejöjjön! ma a tengerentúlon igazi klasszikusnak számít, és hazánkban is rendszeresen ismétlik a különböző tévécsatornák. Ha felelevenítenéd a két elveszett ikerpár történetét, kattints az alábbi képre, hogy megtudd, hol és mikor ismétlik a filmet legközelebb.

A Disney által forgalmazott családi vígjáték igazi kasszasiker lett, ami beindította a 2000-es évek egyik legnagyobb tinisztárja, Lindsay Lohan karrierjét. Bár kétségkívül az akkor 12 esztendős, vörös hajú lány volt a show sztárja, azért a többi karakter is beférkőzött a nézők szívébe. Natasha Richardson anyukaszerepben lehengerelte a közönséget, míg Dennis Quaid laza apukája a nőket hódította meg. Talán egy figura volt, akit mindenki egy emberként gyűlölt, a film gonosza, Meredith. 

meredith
Fotó: RTL Klub/Apád-anyád idejöjjön!

Elaine Hendrix a lehető legellenszenvesebben hozta a gyönyörű, de roppant becsvágyó fiatal nő szerepét. Nem meglepő, hogy alakításának hála, a karaktert sokszor láthatjuk olyan listákon, amelyek a filmtörténelem legidegesítőbb figuráit összegzik.

Bár a szőke színésznő tudta, nem lesz a rajongók kedvence, imádott a negatív hős bőrébe bújni. Azt sem bánja, ha az emberek a mai napig azonosítják Meredithszel, sőt rá is tesz egy lapáttal, gyakran nosztalgiázik a filmről az Instagram-oldalán, a TikTokon pedig néhány jelenetet is felelevenített egykori kollégáival. Ezt a videót például a házvezetőnőt játszó Lisa Ann Walterrel közösen csinálták 2021 szeptemberében.

- Annak idején az emberek imádták utálni őt, ma pedig már csak imádják. Azt meg kell hagyni, hogy a karakter tudta, mit akar, és nagyon ambiciózus is volt, ezzel az oldalával könnyedén tudtam azonosulni - mesélte az ötvenéves színésznő az Insider interjújában.

Elaine Hendrix az 1998-as filmben - és napjainkban ötvenévesen.
Elaine Hendrix az 1998-as filmben - és napjainkban ötvenévesen.
Fotó: RTL Klub/Apád-anyád idejöjjön!, Getty Images Hungary

Hendrix egyébként ma már kétgyermekes anyukaként éli az életét, és mindemellett filmes karrierjét is gondosan építi. Manapság inkább sorozatokban lehet kiszúrni, feltűnt például az Igazság oldalán és a Dinasztiák című szériákban is.

Vígjáték-mellékszereplők akkor és most

Képes összeállításunkból kiderül, hogy mennyit változtak a kedvenc vígjátékaink mellékszereplői.

Ezt is szeretjük