Torokrákkal küzd a rocklegenda - Megdöbbentő, miért alakult ki Eddie Van Halen betegsége
A Van Halen gitárosa évek óta küzd a gyilkos kórral.

eddie-van-halen-torokrak-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs olyan rockrajongó, aki ne ismerné Eddie Van Halen nevét: a gitáros és testvére, Alex 1972-ben alapították meg a világ egyik leghíresebb bandáját, a Van Halent, őt pedig máig a legjobb gitárosként tartják számon.

Évek óta rákkal küzd Eddie Van Halen

Egyedi tapping technikája megváltoztatta a korstílust, azonban nem csak erről volt híres: mindig fém gitárpengetőkkel játszotta el a dalait, amiket a szájában tartott a koncertek alatt. Most kiderült, hogy a zenei legenda hosszú idő óta rákkal küzd - ráadásul éppen az imádott pengetői miatt.

Eddie Van Halen régen.
Eddie Van Halen régen.
Fotó: Fin Costello / Getty Images Hungary

Húsz évvel ezelőtt diagnosztizálták először a betegséget Van Halennél, 2000-ben pedig műtétre is szorult, mely során a nyelve egyharmadát el kellett távolítani. 2002-ben örömmel nyilatkozta, hogy felgyógyult a rákból, azonban sajnos ismét kiújult a betegsége - ezúttal a torkára terjedt át. Öt éve már titokban sugárkezelésekre jár Németországba, amikkel kordában tarthatja a rákot. A Billboard magazinnak korábban ezt nyilatkozta az állapotáról:

És napjainkban.
És napjainkban.
Fotó: Jerod Harris / Getty Images Hungary

- Mindig fém gitárpengetőket használtam, amik vörös- és sárgarézből készültek. Mindig a számban tartottam őket, pont ott, ahol a rák kifejlődött. Ehhez hozzájön az is, hogy nagyjából a fél életemet egy lemezstúdióban éltem le, ami tele van elektromágneses energiával. Szóval ez is egy elmélet arra, miért lettem rákos. Ehhez hozzájön az is, hogy világéletemben cigiztem és drogoztam is, ami, gondolom, nem sokat segített - mondta a betegségéről a zenész.

Rákból felgyógyult sztárok

Szerencsére szép számmal vannak, akiknek sikerült legyőzniük a gyilkos kórt - nézd meg, mely sztárok gyógyultak fel a rákból!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük