Leszbicsók és villantás: botrányos díjátadók

Vörös szőnyeg, udvariaskodás és bájolgás, egy unalmas díjátadó kellékei. A sztárok azonban szívesen felpörgetik az eseményeket.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Madonna, Britney és Christina leszbicsókja

Akár Madonna spontán ötlete, akár előre eltervezett koreográfia része volt a gyors csókváltás, a siker azonnali és hisztérikus volt: a három popsztár egymásba gabalyodására óriási felhördüléssel reagált a közönség!

 
 
 
 
 
 

Madonna ennél durvább dolgokat is bemutatott már fellépésein, Christina épp új, szexi imázsán dolgozott, de az akkor még pályája csúcsán álló Britneytől meglepő volt, hogy belement a játékba. Az újságok többsége nem csapott túl nagy hűhót, de a konzervatív lapok és a katolikus egyház is alaposan leszedte a résztvevőkről a keresztvizet. Az ultrakonzervatív nézők meg pláne:

- Felfordul a gyomrom. Egyszerűen hánynom kell, hogy ilyen jelenetet láthattam, és utána az újságok még fotósorozatokat is közölnek róla! Förtelmes – írta egy valószínűleg ultrakonzervatív olvasó az Atlanta Journal-Constitution című lapnak.

Lekapják Harry Pottert

Ami a három nőtől akár még esztétikus is lehetett, nem biztos, hogy esztétikus egy díjátadó házigazdájától: az író-színész James Corden ugyanis nemrég nemes egyszerűséggel egy tíz másodperces csókot adott a döbbenettől lemerevedett Daniel Radcliffe-nek!

 
 
 
 
 

A Whatsonstage színházi díjátadó gáláján a West End legnagyobb felfedezettjeként díjazott Radcliffe mit sem sejtve ment oda a pulpitushoz, hogy aztán egy forró és nyálas férficsókban részesüljön – utólag egyik fél sem kommentálta az esetet.

A kiüldözött karmester

A BRIT Awards minden évben melegágya a botrányoknak a többnyire ittas és magukkal nem bíró sztároknak köszönhetően, így aztán valami jó szaftos balhé szinte minden évben akad!

1992-ben az alternatív techno akkori császárai - a KLF - nyithatták meg a ceremóniát, és az anarchizmussal kacérkodó csapat nem éppen hagyományos fellépést mutatott be: egy death metal együttessel közösen léptek fel, az énekes a dal végén vaktölténnyel géppisztolyozta a tömeget, igaz, az eredetileg eltervezett birkavér-öntést a BBC már nem engedte.

 
 
 
 

A botrány azonnal kitört: a karmester Solti György undorodó arckifejezéssel távozott, és a taps se dörgött a spontán lelkesedéstől. Ezzel még nem volt vége: a KLF tagjai az afterparty ajtaja elé egy halott birkát tettek, úgymond üdvözletül. Az együttesnek ez volt az utolsó fellépése: a botrányos BRIT Awards fellépés után többé nem léptek színpadra.

Nyakon öntött miniszter

A KLF nagy rajongóinak számító anarchopunk Chumbawambának is volt egy jó ötlete, feldobandó a díjátadó hangulatát: a Tubthumping című számukkal világhírűvé vált együttes tagjai úgy gondolták, hogy jó ötlet egy vödör vizet a nézőtéren ülő munkáspárti miniszter, John Prescott nyakába önteni. Utólag sem mutattak túl nagy megbánást:

- Ha John Prescottnak van pofája eljönni egy zenei díjátadóra, hogy azt mutassa, mennyire jó fejek ezek a munkáspártiak, akkor vállalja a következményeit. Ez volt a minimum, amit tehettünk – mondta az énekes Danbert Nobacon.

Jacksonnak nem hagynak nyugtot

A BRIT Awards legnagyobb botránya azért messze az 1996-os Michael Jackson-fellépés: a pop királya némileg bombasztikus Earth Song című számát adta elő a szokásos gyerekkórus-kísérettel, amikor a Jacko világmegmentő frázisait undorodva hallgató Jarvis Cocker úgy döntött, csinál egy kis felhajtást.

A Pulp énekese fölrohant a színpadra a szám fináléjában, majd némi fenékmutogatás és a biztonsági őrökkel való kergetőzés után távozott is. Letartóztatták azzal a váddal, hogy a színpadon álló gyerekeket sorra fellökdöste – a vádat később elejtették, mivel légből kapottnak bizonyult. Jacko nem volt boldog Jarvis magánszámától:

 
 

- Undorodik, fel van háborodva, és mélységesen elszomorodott. Nagyon büszke a kísérőkre, hogy profin végigénekelték vele a számot, és gyáva, megvetendő dolognak tartja Jarvis Cocker viselkedését – hangzott a fellengzős közlemény.

- Gusztustalan, hogy Michael Jackson Krisztust játszik a színpadon, akinek gyógyító ereje van. Pénze és befolyása van, ezért a zeneipar ezt megengedi neki. Szerintem viszont undorító. Ez volt az egyetlen módja, amivel méltóképpen ki tudtam fejezni a megvetésemet – válaszolt Jarvis.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az ügyből Jarvis jött ki jobban: a brit popzene megmondóembere mellett állt ki szinte az összes zenei lap, ráadásul még pénzbüntetést se kapott.

Ezt is szeretjük