Diana hercegnő úgy érezte, meg fogják ölni: testőre meglepő vallomást tett az előkelőségről
Diana hercegnő testőrének vallomása a The Sunban jelent meg.

diana-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő halála óta már 25 év telt el, azonban rajongói és szerettei a mai napig gyászolják, az egész világot megrendítette tragikus autóbalesetének híre, bár amikor a segítség a helyszínre érkezett, akkor még élt, azonban végül az orvosok nem tudtak rajta segíteni.

Lee Sansum, becenevén Rambo a The Sunnak adott exkluzív interjút a szívek királynőjéről, ugyanis a férfi testőrként dolgozott Dodi Fayed és Diana oldalán.

Diana hercegnő testőrének vallomása

A hatvanéves férfi elmondta, hogy akár ő is részese lehetett volna a balesetnek, másik testőrkollégájával egymás között döntötték el egy "ki húzza a rövidebbet" nevű gyufás játékkal, hogy aznap melyikőjük vigyázzon a pár épségére. 

GettyImages-76214482
Fotó: Anwar Hussein / Getty Images Hungary

- Amikor megtudtam, hogy egyikőjük sem kötötte be magát a baleset napján, megértettem, miért nem élték túl. Ennek nem kellett volna megtörténnie. A családban bevett gyakorlat volt a biztonsági öv használata. Még Dodi apja, Mohamed Fayed is ezt várta el tőlünk. Dodi azonban különösen gyűlölte a biztonsági övet, de én mindig ragaszkodtam hozzá, hogy kössék be magukat.

Sansum szerint, ha végül mégis ő lett volna aznap a testőrük, akkor lehet, Diana még ma is élne. 1997 júliusában is ő vigyázott a hercegnőre és Fayedre, akkor St. Tropez-ban nyaraltak. Minden áldott nap beszélgetett a hercegnővel reggelente, visszaemlékezéséből kiderült, hogy Diana boldog volt, és jól érezte magát a francia Riviérán.

- Láttam, hogy könnyes lett a szeme, miután megtudta, hogy divattervező barátját, Gianni Versacét meggyilkolták. Megosztotta velem a félelmeit, azt gondolta, hogy őt is egy napon kivégzik. Megkérdezte tőlem, hogy szerintem Versacét bérgyilkos végezte-e ki. Azt gondoltam, hogy igen. Ekkor azt mondta nekem, szavaira a mai napig emlékszem: "Szerinted velem is megteszik ezt?" Reszketett, és egyértelmű volt a hangjából, hogy valakik meg is teszik vele, bárkit is takart a "valakik" kifejezés. 

Ez a felvétel közvetlenül az autóbaleset előtt készült.
Ez a felvétel közvetlenül az autóbaleset előtt készült.
Fotó: Langevin Jacques / Getty Images Hungary

A férfi próbálta az előkelőséget megnyugtatni, hogy senki nem akarja őt megölni, és velük biztonságban van. Ettől függetlenül Diana továbbra is határozottan azt állította, valaki az életére akar törni.

Arról is beszámolt, hogy Dodi és Lady D azt tervezték, az Egyesült Államokba akartak költözni, mert a hercegnő úgy gondolta, ez az egyetlen hely, ahol nem foglalkoznának vele. Eredetileg a testőr is velük tartott volna a tengerentúlra.

Diana élete utolsó fotózásán

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen gyönyörű felvételek készültek Diana hercegnőről.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük