„Borzalmas esemény volt” - Diana így emlékezett vissza arra, amikor Károllyal először jelentek meg jegyespárként

Diana nem zárta a szívébe azt az estét, amikor Károllyal bejelentették az egybekelésüket.

Diana hercegnő és Károly herceg eljegyzése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő történetét sokan ismerik. Míg a hétköznapi emberek szeretetében valósággal lubickolhatott, addig férje részéről ridegséggel kellett szembesülnie egy boldogtalan házasságban.

Kapcsolatuk története 1977 novemberében kezdődött, amikor Károly herceg látogatást tett a Spencer család otthonában Althorpban. Az előkelőség ekkor még nem későbbi feleségével volt hivatott találkozni, először nővérének, Sarah Spencernek csapta a szelet. 

Diana borzalmas emlékként őrizte, amikor Károllyal jegyespárként debütáltak

Miután az a románc véget ért, Károly és Diana évekig nem látták egymást. 1980-ban találkoztak újra, amikor mindketten meghívást kaptak Philip de Pass sussex-i házába. Wales hercege vállát ekkor már egyre inkább nyomta a nősülés súlya, és a királyi család is erősködött, hogy harmincévesen ideje megházasodnia.

Diana és Károly 1981. február 24-én, amikor bejelentették, összeházasodnak.
Diana és Károly 1981. február 24-én, amikor bejelentették, összeházasodnak.
Fotó: Mirrorpix / Getty Images Hungary

A família szemében Diana tökéletes feleségjelölt volt, ám Károly hiába kezdett kapcsolatot vele, a szívét igazából másnak adta. Az egész házasságukat megmérgezte, hogy mindig is Camilla Parker–Bowlesért volt oda, akit 1970-ben egy lovaspóló-mérkőzésen ismert meg.

Ennek ellenére 1981-ben megkérte Lady Di kezét, a lánykérést az év február 24-én jelentették be nyilvánosan, debütálásukra jegyespárként pedig március 9-én egy jótékonysági gálán kerítettek sort Londonban.

Ez a fotó az ominózus estén készül a londoni Királyi Operaházban.
Ez a fotó az ominózus estén készül a londoni Királyi Operaházban.
Fotó: Central Press / Getty Images Hungary

Az esemény, amely egyben Diana első hivatalos megjelenése volt a királyi család tagjaként, nem lopta be magát a hercegnő szívébe, később egyenesen a borzalmas jelzővel illette. Még hozzá kellett szoknia a fotósok hadához, illetve akkoriban rengeteg komplexussal küzdött, többek között a magassága is nagyon zavarta, de ezeken kívül is volt oka a feszengésre.

- Borzalmas esemény volt. Teljesen meg voltam zavarodva, nem tudtam, hogy előre menjek az ajtóban, nem tudtam, hogy a jobb vagy a bal kezemben fogjam a kézitáskám. Semmiről sem tudtam, mi a helyes. Halálra voltam rémülve egész este - árulta el Andrew Morton újságírónak, akivel a Diana igaz története - saját szavaival című életrajzi könyvön dolgoztak együtt.

diana károly eljegyzés
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Azért nem csak keserű emlékeket őriz a gáláról, ekkor találkozhatott először III. Rainier monacói uralkodó feleségével, Grace Kellyvel.

- Emlékszem Grace hercegnére, milyen gyönyörű és méltóságteljes jelenség volt. Ám az ő szívét is nyomta valami, ezt egyből észrevettem.

Később kiderült, a két nő a mosdóban négyszemközt is váltott néhány szót. Ekkor az egykori hollywoodi filmcsillag azt a tanácsot adta Dianának, hogy ne aggódjon, mert az élete innentől csak még rosszabb lesz. 

Diana ikonikus "bosszúruhája"

Diana 1994-ben a Vanity Fair magazin által rendezett Serpentine Galéria partiján merész, fekete darabot viselt. A rövid fazon volt a válasza Károly hűtlenségére.

Diana ezzel a dögös ruhával vágott vissza Károlynak: a kihívó darab nem felelt meg az elvárásoknak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük