Diana hercegnő kérdőre vonta Kamillát férje hűtlensége miatt: ezt mondta neki
Diana 1989-ben Kamilla testvérének partiján ejtette meg a nagy beszélgetést.

diana-hercegnő-kamilla-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1981. július 29-én a Szent Pál-székesegyházban egy gyönyörű nő hozzáment Anglia trónörököséhez. A ceremóniát, amit az évszázad esküvőjeként is emlegettek, milliók követték nyomon a televízióban. Diana és Károly kapcsolatában minden adott lett volna a tündérmeséhez, ám a boldogan éltek, míg meg nem haltak helyett egy intrikákkal, hazugsággal és hűtlenséggel teli befejezés jutott.

Szerelmük a kezdetektől elátkozott volt, hiszen Wales hercege eleve úgy lépett a házasságba, hogy a szíve valaki másért dobogott. Első kedvesét, Camilla Parker Bowlest sosem tudta elengedni, így borítékolható volt, hogy valamilyen módon egyszer visszatalál hozzá.

Diana így vonta kérdőre Kamillát

Így is lett, a ’80-as évektől kezdve házastársaik háta mögött kezdtek viszonyt, amelyről bő egy évtizeddel később maga a Szívek királynője rántotta le a leplet a róla szóló botránykönyvében. Az Andrew Morton újságíróval közösen megírt Diana igaz története - saját szavaival című kötet nem csak a herceg félrelépését tárta közszemlére, szó esett benne arról az incidensről is, amikor Lady Di kérdőre vonta Kamillát férje hűtlensége miatt.

diana 1
Fotó: Princess Diana Archive / Getty Images Hungary

Amikor Diana egy titokban rögzített hangfelvételt meghallgatva tudomást szerzett arról, hogy megcsalták, rögtön tudta, beszélnie kell a másik nővel. 1989-ben meghívó nélkül állított be Kamilla partijára, amelyet nővére 40. születésnapja alkalmából tartottak. A hercegnő minden egyes szót előre megtervezett, és bár elmondása szerint szinte elájult idegességében, igyekezett végig higgadt maradni.

Amikor megkörnyékezte Kamillát, az épp egy beszélgetés közepén volt Károllyal és egy másik illetővel. Diana gond nélkül félbeszakította a csevejt, és megkérte a két férfit, hogy hadd váltson pár szót kettesben vele. Állítólag már ekkor tapintani lehetett a feszültséget a szobában, ami akkor hágott igazán a tetőfokára, amikor a két nő félrevonult.

A cikk az ajánló után folytatódik

"Kamilla nagyon kellemetlenül érezte magát, leszegett fejjel követett. Még ekkor is rettenetesen izgultam, de a hang a fejemben azt harsogta: "csak tedd meg". Szóval kiböktem: "Tudom, mi folyik közted és Károly között, és csak azt szeretném megtudni, hogy miért” - olvasható az alkotásban.

Ezt a mondatot önmagában is rendkívül nehéz lehetett kimondania, ám a válasz, amit ezután kapott, még nagyobb kihívás elé állította.

"Neked megvan mindened! Az összes férfi a világon szerelmes beléd, van két gyönyörű gyereked, mit akarsz még?”

diana-kamilla
Fotó: Getty Images Hungary

Diana ekkor veszítette el az önuralmát, teljesen kikelt magából, és üvölteni kezdett vetélytársával:

"A férjemet akarom! Sajnálom, hogy a szerelmetek útjában állok, bizonyára pokolian nehéz nektek! De pontosan tudom, mi folyik itt, szóval ne nézzetek bolondnak!”

A walesi hercegnő elmondása szerint az esemény után Károly éktelen haragra gerjedt, ő pedig úgy sírt a hatalmas vitájuk közben, mint soha azelőtt. 

Diana "bosszúruhája"

Diana az 1994-es Serpentine Galéria partiján viselt ruhával szeretett volna visszavágni Károlynak, ugyanis éppen az eseménnyel egy időben debütált az a dokumentumfilm a televízióban, amelyben a trónörökös felfedte botrányos viszonyát Kamillával.

Ezt is szeretjük