Ő volt Diana élete szerelme Károly után: emiatt szakíthatott Hasnat Khannal végül a hercegnő
Diana hercegnő és Hasnat Khan kapcsolata két évig tartott.

diana-és-hasnat-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő és Hasnat Khan kapcsolatát A korona ötödik évada is feldolgozza, ám a Netflix sorozata amolyan mellékszálként mutatta be a kettejük viszonyát.

A sorozatban például úgy állították be, hogy a szívsebész hagyta el a hercegnőt, miután megjelent az 1995-ös, sokkoló interjúja a BBC-n, amit Martin Bashir készített vele. A szériában Diana csak annyit mondott erre, hogy valószínűleg elijesztette maga mellől a férfit. A valóságban ez egyáltalán nem így volt, hiszen 1997-ben mentek szét, ráadásul a szívek királynője szakított a férfival, írta meg a Today.

Diana hercegnő és Hasnat Khan kapcsolata

Royal Brompton Kórházban találkoztak először, Diana akupunktőrét, Oonagh Shanley-Toffolót látogatta meg, ugyanis a nőnek akkor műtötték a férjét. Ahogy Hasnat Khan elhagyta a műtőt, a hercegnő megjegyezte Toffolónak, hogy milyen jóképű az orvos. A hercegnő ezután rendszeresen ellátogatott a kórházba, és jó kapcsolatot épített ki Khannal.

GettyImages-793003569
Fotó: Mathieu Polak / Getty Images Hungary

- Dianát nagyon földhözragadtnak találtam, és mindenkit megnyugtatott maga körül. Észrevettem, hogy mindenkivel flörtöl. Némi idő elteltével nagyon jó barátok lettünk - idézte Khan szavait 2008-ban a BBC.

Egyszer az orvos elhívta őt, mert át kellett ugrania a nagybácsijához Stratford-upon-Avonba pár könyvért, bevallotta, nem gondolta volna, hogy Diana csatlakozna hozzá, de a hercegnő igent mondott. Mint kiderült, ez fordulópontot jelentett a viszonyukban.

- Együtt vezettünk oda, majd Diana találkozott a nagynénémmel és a nagybátyámmal. Egy étteremben vacsoráztunk, végül visszamentünk Londonba. Ezután a barátságunkból párkapcsolat lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Normális párkapcsolat volt az övék, nem voltak nagy drámák és problémák. Khan sokszor aludt a Kensington-palotában, illetve az előkelőség is rengeteg időt töltött az otthonában. Még Vilmost és Harryt is megismerhette. Minden rendben ment köztük, így egy pillanatig sem merült fel benne, hogy a hercegnő esetleg félrelépett volna. Diana ekkoriban azt vallotta a férfiról, hogy ő élete szerelme, még a házasság is felmerült köztük, ettől függetlenül sosem történt meg hivatalosan az eljegyzés.

- A fő aggodalmam az volt, hogy ha összeházasodnánk, pokollá válna az életem a hírneve miatt. Tudtam, hogy nem tudnánk normális életet élni, és ha lennének közös gyerekeink, nem tudnám őket sehova sem vinni, és semmi átlagos dolgot nem csinálhatnék velük.

Diana még a legfőbb bizalmasát, Paul Burrellt is megkérdezte, össze tudnának-e titokban házasodni, de Khan butaságnak tartotta az ötletet. Bevallotta azt is, hogy nem terveztek közösen gyereket, a hercegnő rendszeresen szedte a fogamzásgátlóját, ám egy alkalommal megemlítette az orvosnak, örülne, ha egy nap egy kislánynak adna életet.

GettyImages-905643704
Fotó: Mirrorpix / Getty Images Hungary

A kapcsolatuk egyetlen problémáját a média jelentette, a paparazzók mindenhova követték a férfit, még a munkahelyére is, egyedül a palotában volt némi nyugalmuk. 

Diana azután szakított vele, miután visszatért Saint-Tropez-ból 1997 nyarán Mohamed Al Fayeddel és fiával, Dodi Fayeddel.

- Amikor találkoztunk a Battersea Parkban, nem önmaga volt, egyfolytában a mobilját nézte. Elmondtam neki, hogy szerintem találkozott valaki mással, és az az illető biztosan Mohamed Al Fayedhez köthető. Meglepődtem, amikor tagadta, hogy lenne valakije. Második találkozásunk alkalmával Diana azt mondta nekem, hogy mindennek vége köztünk. Megmondtam neki, erősen gyanítom, hogy van valaki más az életében, és emlékszem, hogy azt is a fejéhez vágtam: "Halott vagy!" Ezt úgy értettem, hogy a hírnevének van vége. A rádióból tudtam meg, ki is az a Dodi.

Szerinte Diana azért dobta őt végül két év után, mert a hercegnő olyan emberrel akart együtt lenni, aki élvezi azt is, hogy a nyilvánosság előtt vele mutatkozhat, erre pedig Dodi Fayed tökéletes alkat volt. 

Később Khan megnősült, 2006 és 2008 között Hadia Sher Ali volt a felesége, 2017-ben Somi Sohailt vezette az oltárhoz.

Diana hercegnő nővére

Diana hercegnő kisebbik nővérét, Jane-t kevesebben ismerik, mint az idősebbet, Sarah-t.

Ezt is szeretjük