Diana hercegnő hosszú, szőke hajjal: ritkán látott fotót mutatunk róla
Mutatjuk Diana hercegnő gyerekkori fotóit.

diana-hercegno-getty-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Diana hercegnő 1961-ben, nemesi családba született, eredeti neve Lady Diana Frances Spencer volt. Ő volt szülei negyedik gyermeke az ötből. Egyik testvére, John még csecsemőként elhunyt. 

A szívek királynője távoli rokonságban állt a királyi családdal, anyai és apai nagymamája is koszorúslány volt Erzsébet királynő és Fülöp herceg esküvőjén. 

Diana hercegnő gyerekként

Diana hercegnő szülei 1966-ban úgy döntöttek, hogy elválnak, a bírósági folyamat alatt a kislány még édesanyjával, Frances Spencerrel élhetett Londonban. Édesapja azonban 1967 karácsonya után többé már nem engedte vissza hozzá őt és testvéreit, a férfi ugyanis megnyerte a gyermekelhelyezési pert. 

- Nagyon boldogtalan gyermekkor volt. Mindig azt láttam, hogy anyu sír. Apu soha nem beszélt erről velünk. Soha nem tehettünk fel kérdéseket. Nagyon instabil volt az egész - mesélte gyerekkoráról 1991-ben Andrew Morton hangfelvételein. 

- Emlékszem, 14 évesen kezdtem azt gondolni, hogy én semmiben nem vagyok igazán jó. Reménytelennek éreztem magam, mert az öcsém mindig átment a vizsgákon, én pedig bukdácsoltam - tette hozzá a hercegnő. 

A szívek királynője ennek ellenére igyekezett helytállni, balettozni, zongorázni tanult, nagyon próbált édesapja kedvére tenni. 

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen aranyos kislány volt Diana hercegnő, a későbbi szívek királynője! 

Cover fotó: Getty Images/Steve Kagan

Ezt is szeretjük