Így néznek ki a Dallas legsármosabb szívtiprói

Jockey és Bobby örökös harca közben felbukkantak jóképű szereplők a Dallas-ban, akik a Ewing-nőkért voltak oda.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az 1978-tól 1991-ig forgatott Dallas-ban - ahogy azt a hosszú sorozatokban megszokhattuk - az állandó szereplők mellett rendszeresen felbukkantak időszakos mellékszereplők is, akik természetesen jól megkavarták a Ewingok és a Barnes-ok életét.

A 80-as évek legkedveltebb sztárjai régen és most

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bár rengeteg szép nő próbálkozott - némelyek egészen szép sikerrel - elcsavarni Bobby vagy még inkább Jockey fejét, ezúttal a Dallas szívtipróiból válogattunk.

Christopher Atkins: Peter Richards

A jóképű szőke legény 1983 és 1984 között került a Dallas-ba, mint Jockey és Samantha kisfiának, Johnnynak a tanára. A sármos ifjú nemcsak remek oktatónak, hanem tüzes szeretőnek is bizonyult, aki könnyedén elcsavarta a nálánál idősebb Samantha fejét is - nem csoda, ha hamarosan távoznia kellett a Southfork Ranch-ről.

Az 1961-es születésű Christopher Atkins még csak 22 éves volt, amikor bekerült a rendkívül népszerű sorozatba. Ám zsenge kora ellenére mégsem ezzel a szereppel lett híres, hanem a néhány évvel korábbi Kék lagúnával, ahol Brooke Shields társaságában fedezte fel a vadon és a női test rejtelmeit - amiért anno még Golden Globe-ra is jelölték.


Persze azért minden bizonnyal a Dallas is hozzájárult a szőke fürtös fiatalember sikereihez, hiszen ezután nem egy alkalommal mosolygott a tinilányokra különféle magazinok címlapjáról. Emellett olyan termékeket reklámozott, mint az Adidas vagy a Coca Cola. Sőt, a Playgirl magazinban mindenki megcsodálhatta Atkinst a maga meztelen valójában!

Ami a színészetet illeti, bár azóta is folyamatosan forgat, ezek többnyire említésre sem igazán méltó tévéfilmek, mint a Tűz és Villám vagy Az elveszett barlang kalandorai. Pocsék játékáért kétszer is kapott Arany Málna-díjat, amit valószínűleg nem mutogat büszkén a nála járóknak.
Atkins 1985-ben vette el Lyn Barront, aki két gyermeket szült neki, ám 2007-ben elváltak útjaik.

Andrew Stevens: Casey Denault

A szívtipró nőcsábász Casey szerepét Andrew Stevens két évadon keresztül alakította 1987-től 1989-ig, és ez idő alatt igyekezett magába bolondítani Lucyt, hogy szabadon költhesse a gazda Ewing-lány pénzét - mígnem Jockey rá nem jött a furmánykodásra. A sármos színész már a hetvenes évektől forgatott, többnyire sorozatokban és tévéfilmekben bukkant fel.

Ezt a Dallas után is folytatta, sőt, mindmáig dolgozik színészként, de nem az olyan alkotások, mint a Véres hajsza és a Reszkessetek, emberrablók! miatt jegyzik Hollywoodban. Sokkal inkább produceri tevékenysége révén, hiszen rengeteg tucatfilm mellett egyebek között a Bruce Willis főszereplésével készült Bérgyilkos a szomszédom vagy a Michael Douglas-féle vígjáték, az Apósok akcióban is neki köszönhetően került a mozikba.


A ma már 54 éves Stevens mindmáig a Nemzetközi Film és Televíziós Szövetség -  International Film and Television Alliance - igazgatósági tagja, emellett idén nyáron beindított egy filmes iskolát a dallasi KD Stúdióban, ahol a diákok betekintést nyerhetnek a filmkészítés folyamatába és rejtelmeibe.
A sztár jelenleg második feleségével, Robynnal él, akivel három közös gyermekük született.

Leigh McCloskey: Mitch Cooper

Mitch Cooper 1980-ban került először kapcsolatba a Ewingokkal, majd Lucy lett az, akivel közelebbről is megismerkedett. Szerelmük és házasságuk azonban sokáig a se vele, se nélküle állapotban leledzett, így Mitch hol felbukkant, hol eltűnt a Dallasból. Végül 1985-ben másodszor is egybekeltek, és Atlantába költöztek.

Később kiderült, nem döntöttek jól: 1988-ban végleg elváltak, és Lucy Olaszországba ment vigasztalódni. Bár az 1955-ös születésű sztár klasszikus színészi képzést kapott annak idején a nagy nevű Juilliard School diákjaként, tehetségét nem színpadon kamatoztatta. 


Ehelyett rutinos sorozatsztárrá vált, aki olyan népszerű szériákban játszott, mint a Mike Hammer, a Hotel, a General Hospital, a Star Trek vagy a JAG. Amit talán kevesebben tudnak róla, McCloskey sikeres látványtervező, író és tanár is. A 2005-2007-es Rolling Stones: Bigger Bang turné díszlete például az ő fejéből pattant ki, grafikáit pedig öt könyvben - közöttük Tarot: ReVisioned - jelentette meg.
Carla Reinke producer-rendezőasszisztenst 1978-ban vette el, két gyermekük született.

Jack Scalia: Nicholas Pierce

Ahogy azt a Dallas-sztoriban megszoktuk, a jóképű Nicholas szintén Samanthával keveredett forró viszonyba az 1987-88-as évadban. Ám Jockey rájött a viszonyukra, és veszekedésük közben lelökte az erkélyről a szívtiprót, aki szörnyethalt. Az utolsó részben azonban egy álomjelenet erejéig visszatért, mint Samantha férje.

Az 1950-es születésű Jack Scalia eredetileg sportolónak készült, több triatlonon és maratonon vett részt, ám egy sérülés a színészet felé terelte. Végül vérbeli tévésztárrá vált az idők során: a Dallas előtt a Wolf és a Remington Steele című sorozatok epizódszerepeiben vált ismertté, utána pedig a rövid életű Tequila és Bonnetti kutyás rendőrét alakította.


Emellett számos képernyőre szánt alkotásban vetette be sármját, legutóbb a 2006-os Döntő játszma amerikai elnökének szerepében bukkant fel. Sportoló múltjához 2007-ben tért vissza, amikor létrehozta az Operation American Spiritet.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Melynek keretén belül nyolcezer kilométert biciklizett Seattle-ből San Diegóig, hogy ily módon gyűjtsön adományokat a bevetésen megsérült katonáknak és családjaiknak. Scalia kétszer volt nős, két gyermeke első feleségétől, Karen Elise Baldwintól született.

Ezt is szeretjük