Ma 80 éves Cliff Richard - Felismernéd a legendás énekest?
Cliff Richard ma ünnepli születésnapját.

cliff-richard-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cliff Richard szép zenei karriert tudhat magáénak, olyan slágerek tették naggyá, mint a We Don't Talk Anymore, a Congratulations, a The Millenium Prayer vagy a Living Doll. Karrierje elején főleg a rock and roll műfajban teljesedett ki, olyan legendák tisztelegtek munkássága előtt, mint Freddie Mercury, Brian May vagy John Lennon. Később a pop, rock és a gospel műfajok is egyre közelebb kerültek szívéhez. 1958 óta tartó karrierje óta több mint 250 millió lemezt adott el világszerte. A legendás sztár ma ünnepli 80. születésnapját.

Cliff Richard ma 80 éves

A zenész Angliában a legnépszerűbb, érdekesség, hogy 1995-ben ő volt a legelső rocksztár, akit lovaggá ütöttek. Összesen 45 stúdióalbumot adott ki, a legutolsót 2018-ban Rise Up címmel. A mai napig aktív, 2020 tavaszán feltöltött YouTube-csatornájára egy videót, amelyben otthon előadta We Don't Talk Anymore című slágerét, ezzel egy gyermekalapítványnak akart segíteni.

Sosem alapított családot, több nővel is élt együtt, de végül egyikőjükkel sem kötötte össze az életét. Richard alapvetően is óvja a magánéletét, sosem bírta elviselni, amikor a média azon spekulált, hogy ki lehet az ő szerelme. A 2000-es évek elején költözött össze egy volt pappal, John McElynnel, akit Richard a legnagyobb támaszának és legjobb barátjának tart. 

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy megváltozott Cliff Richard az elmúlt évtizedekben.

Ezt is szeretjük