Ő volt a Jöttünk, láttunk, visszamennénk bolondja - Friss fotón a 67 éves Christian Clavier
Christian Clavier alakította a bohókás Jacques-Foches szerepét.

christian-clavier-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Még 1993-ban mutatták be a Jöttünk, láttunk, visszamennénk című francia vígjátékot, ami óriási sikereket aratott nemcsak a franciáknál, hanem Magyarországon is. Az alkotást nemcsak a közönség, hanem a kritikusok is szerették, 1994-ben összesen nyolc kategóriában jelölték a franciák Oscarjára, a César-díjra. A film főszereplője Jean Reno volt, sokan viszont rajta kívül Christian Clavier-t is a szívükbe zárták, ugyanis ő játszotta el Jacques-Foches, a bolondos szerepét.

Christian Clavier ennyit változott a film óta

Az első rész akkora siker volt, hogy 1998-ban megjelent a film második része, majd évekkel később, 2016-ban a harmadik része is a mozikba került. Még 2001-ben kapott a film egy amerikai remake-et is, melyben a francia színészpáros mellett Christina Applegate is feltűnik. Ez az alkotás a Reszkess, Amerika! címet viseli. Christian Clavier-t a legtöbben ezekből a filmekből ismerhetik, ám más alkotásokban is szerepelt, például az Asterix és Obelix-filmekben ő bújt Asterix bőrébe, de a Napóleon életéről szóló minisorozatban is ő játssza a főszerepet. Ezek mellett a magyar nézők a 2019 tavaszán bemutatott Bazi nagy francia lagzik második részében is láthatták őt.

christian clavier picture alliance getty
Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

A 67 éves sztár az évek alatt sokat változott, sötét haja mára őszbe borult, emellett egy kicsit ki is kerekedett. Nemcsak színészkedik, hanem producerkedik is, de olykor forgatókönyvírásba is belevág. 2011-ben pedig egy francia, egész estés vígjátékot is rendezett, melyben rajta kívül még jó cimborája, Jean Reno is feltűnik. Emellett alapított egy produkciós irodát is, az Ouille Productiont 1996 óta vezeti. 

Ő Jean Reno felesége

Christian Clavier filmes partnere, Jean Reno 2006 óta él boldog házasságban egy barna bombázóval. Cikkünkből megtudhatod, ki is az a brit modell, aki elcsavarta a francia sztár fejét.

Ezt is szeretjük