Charlie Sheen miatt kellett leállítani a Jóbarátok forgatását: ezt csinálta a színfalak mögött
Charlie Sheen zavarba jött attól, hogy élő közönség előtt kellett játszania.

charlie-sheen-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A '90-es évek egyik legnagyobb durranása a Jóbarátok volt, amelyben a hat főszereplő, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Matt LeBlanc, Courteney Cox, Matthew Perry és Lisa Kudrow mellett számos világsztár tiszteletét tette, ki több, ki pedig csak egy-egy epizód erejéig. Már az első évadban is feltűntek ismertebb emberek, ilyen volt például George Clooney vagy Helen Hunt, de évadról évadra egyre több világsztár tehette tiszteletét a szitkom színpadán. 

A szériát a Los Angelesben található Warner Bros. stúdióban vették fel élő közönség előtt, a berendezett helyszíneket pedig színpadnak nevezték. A forgatásokra a rajongók még jegyet is vásárolhattak, hogy a szemük előtt forgassák le az epizódokat, így a háttérben hallható nevetést sosem keverték alá, azok tényleg igazi reakciók voltak, ami a sorozatkészítőknek még egy külön mankóként is szolgált, hiszen ezek alapján mérték fel, hogy egy-egy váratlan fordulat mennyire tetszik az embereknek. Mindez Saul Austerlitz A Jóbarátok-generáció című könyvéből derült ki.

Charlie Sheen miatt kellett leállítani a forgatást

Sok vendégszereplő számára kicsit szokatlan volt, hogy élő közönség előtt kell játszaniuk, ők általában olyan színészek voltak, akik nem szereztek tapasztalatot a színház világában. Charlie Sheen is közéjük tartozott, aki a második évad A bárányhimlő című részében alakította Phoebe tengerész kedvesét. A rendező, Michael Lembeck elmondta a sztárnak, hogy miután feltűnik a színen, számítson rá, hogy az emberek ujjongani és tapsolni fognak, ezért csak azután kezdjen bele a szövegébe, miután a közönség befejezte az örömködést. 

Charlie Sheen a Jóbarátok második évadának 23. epizódjában tűnt fel.
Charlie Sheen a Jóbarátok második évadának 23. epizódjában tűnt fel.
Fotó: Nbc / Getty Images Hungary

Fontos volt az is, hogy minden poén után hagyjon egy kis szünetet, hogy az emberek kinevessék magukat.

- A rendező ezután visszavonult, és várta, mi történik. Aztán megdöbbenve látta, hogy a színész az első sor után kifelé néz, a kamerákra. Lembeck leállította a felvételt, és a közönség türelmét kérte, mondván, hogy az egyik kamera elromlott, és be kell állítaniuk valamit, aztán félrehúzta Sheent - olvasható a kiadványban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A rendező megérdeklődte, hogy mégis mi Sheen problémája, aki erre ezt válaszolta.

Látod a lábamat? Hát nézd csak meg!

Annyira ideges volt a nézőtéren ülő emberek miatt, hogy egész testében reszketett. A közönség soraiban ott ült Sheen testvére, Emilio Estevez is, akit Lembeck azért hívott ki, hogy nyugtassa meg öccsét egy sarokban, majd csalogassa vissza őt a színpadra. Végül Estevez sikerrel járt, és visszakönyörögte testvérét, hogy folytassa tovább a munkáját.  

1813639
Fotó: 21. Század Kiadó

Nem Sheen volt az egyetlen, aki zavarba jött a közönségtől, még Julia Roberts is ideges volt, a színésznő szintén a második évadban kapott szerepet. Utoljára 16 évesen lépett fel emberek előtt, így szokatlan volt számára az egész forgatás. A Micsoda nő sztárja a forgatás előtt a rendező kezeit morzsolgatta, Lembeck féltette is az ujjait, mert azt hitte, Roberts mindjárt eltöri azokat. Miután az első jelenetét megcsinálta, utána jött meg a kellő önbizalma ahhoz, hogy könnyedén játsszon a közönség előtt.

Cikkünk Saul Austerlitz A Jóbarátok-generáció című könyve alapján készült. 

Saul Austerlitz, a popkultúra ismert krónikása, exkluzív interjúkat készített az írókkal, a rendezővel, a producerekkel és a stáb tagjaival a sorozat történetéről, amely a Netflixen jelenleg is meghökkentő népszerűséggel éli utóéletét. Izgalmas részleteket közöl a forgatás körülményeiről, a Super Bowlról, londoni utakról, leszbikus esküvőkről, frizuradivatokról, szupersztárok cameóiról vagy a milliódolláros szerződésekről.

Kiadja a 21. Század Kiadó.

Ára 4490 forint.
Ezt is szeretjük