Ő Bruce Lee lánya: az 52 éves Shannon apja nyomdokaiba lépett

Shannon Lee is a szórakoztatóiparban helyezkedett el.

Bruce Lee lánya
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bruce Lee a 20. század egyik legnagyobb akciósztárjaként vonult be a történelembe. Az alkotások, amelyekben szerepelt, nagy hatást gyakoroltak a popkultúrára, a mai napig sok rendező inspirálódik például a Tomboló ököl, a Sárkány útja vagy a Halálos játszma című filmekből. Nem csak Hollywoodon hagyott kitörölhetetlen nyomot, emlékét egyetlen lánya is őrzi.

Így néz ki Bruce Lee lánya, Shannon

Shannon mindössze négyéves volt, amikor a harcművész tragikusan fiatalon elhunyt 1973-ban. Bár sajnálatos módon kevés időt tölthettek együtt, ez is elég volt ahhoz, hogy eltökélje, egy életen át megóvja édesapja hagyatékát. Illetve a nyomdokaiba is lépett, ő is a szórakoztatóiparban helyezkedett el. 1993-ban kezdte színésznői pályáját A sárkány - Bruce Lee élete című életrajzi filmben, de 2012 óta inkább a kamera másik oldalán tevékenykedik. Producerként olyan alkotások köthetőek a nevéhez, mint a Bruce Lee legendája vagy a Harcos elnevezésű sorozatok.

Az 52 esztendős filmes mindent megtesz azért, hogy a világ úgy emlékezzen édesapjára, amilyen az valójában volt, ennek érdekében nem fél szembemenni világhírű rendezőkkel sem. Quentin Tarantinónak is megmondta a magáét, miután a 2019-ben bemutatott filmjében, a Volt egyszer egy... Hollywoodban szerinte arrogánsnak és kibírhatatlannak ábrázolta néhai apját.

"Elegem van abból, hogy Hollywood próbálja megmondani, milyen volt Bruce Lee valójában. Nem értem, miért tesz úgy Quentin Tarantino, mintha ismerte volna őt, hiszen nem is találkoztak. Arrogánsnak és egy s*ggfejnek állította be, miközben fogalma sincsen arról, milyen lehetett a ’60-as, ’70-es években egy kínai férfinak ebben a szakmában” - fogalmazta nyílt levelében, amelyet a The Hollywood Reporter tett közzé.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki Bruce Lee egyetlen lánya, az 52 esztendős Shannon Lee.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük