Elhunyt a világhírű modell és playmate, Bettie Page
Az első nyuszilányok között számon tartott Bettie Page-et nemcsak a férfiak, hanem a nők is imádták szabadelvűsége miatt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mint ahogy néhány napja hírt adtunk róla, Bettie Page, a legendás modell, a pin-up stílus megteremtője tüdőgyulladással került kórházba, majd a hazaszállítás napján szívinfarktust szenvedett. A nyilvánosságra került adatok szerint olyan súlyos volt az állapota, hogy kómába esett, melyből már nem tudott felébredni.


- Mély fájdalommal kell bejelentenem, hogy barátom és ügyfelem, Bettie Page este 6 óra 41 perckor hunyt el egy Los Angeles-i kórházban – adta tudtul Mark Roesler, a sztár ügynöke.

Csak a képein volt szabadelvű

Azt is hozzátette, Page nemcsak a férfiak, hanem a nők képzeletét is megragadta szabad szellemével és buja érzékiségével. A vállig érő ébenfekete hajat viselő csinibaba egyszerre volt édes és szexis, nem véletlen, hogy rengeteg, ma már klasszikusnak számító poszter készült róla – többek között a híres Playboy-fotók is, melyeken szerényen az évszázad modelljének nevezték.

Az ötvenes évek végére Page a legtöbbet fotózott modellé vált a világon, és népszerűsége akkor sem csökkent, amikor visszavonult a rivaldafénytől. Ahogy ugyanis azt érezte, hogy már nem ragyog a régi szépségében, nem engedte többé fotózni magát.

- Azt akartam, hogy fiatalon emlékezzenek rám, amikor még a csúcson voltam. Azt akartam, hogy arra a nőre emlékezzenek, aki megváltoztatta az emberek hozzáállását a meztelenkedéshez.

Mindemellett sosem értette, miért istenítették annyira, és persze az sem fért a fejébe, minek okán gondolták azt a férfiak, hogy könnyen kapható. Howard Hughes, híres filmproducer és repülőgépgyáros például állandóan hívogatta.

- Sosem vettem fel neki a telefont. Talán egyesek szerint hibát követtem el. De szerintem a szex a szerelem része, és nem szabad fűvel-fával lefeküdni, ha az ember nem szerelmes. Legalábbis én sosem tettem – vallotta egyszer.

Bettie Page 85 éves volt.

Ezt is szeretjük