Erzsébet királynő ezért gyűlölte unokája nevét: miatta keresztelték át Beatrice hercegnőt
Beatrice hercegnőt eredetileg teljesen másképp hívták volna.

GettyImages-154482211
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit királyi családban Erzsébet királynőé volt az utolsó szó, amíg élt. Ha valami nem tetszett neki, vagy nem értett egyet, akkor azt megtiltotta szeretteinek. Idén nyáron például attól volt hangos a sajtó, hogy nem engedte Harrynek és Meghannak, hogy lefotózzák dédunokájával, Lilibet Dianával.

Régen is képes volt ilyen mértékű szigorra, erre kiváló példa annak esete, amikor András herceget és Fergie-t rákényszerítette arra, hogy nevezzék át újszülött lányukat, írta meg a Daily Express.

Beatrice hercegnőt így hívták volna eredetileg

Beatrice hercegnő 1988. augusztus 8-án jött a világra, ő András herceg és Sarah Ferguson elsőszülött lánya. Születése után nem azonnal közölték a nevét, ami a királyi családnál megszokott, általában egy-két napon belül derül ez csak ki. 

GettyImages-1041868922
Fotó: John Shelley Collection/Avalon / Getty Images Hungary

A hercegnő esetében elég sok időt, szám szerint 11 napot kellett várni a rajongóknak, mire megtudták, hogyan keresztelték el.

A házaspár Annabelnek nevezte el először Beatrice-t, de Erzsébet királynő gyűlölte ezt a nevet. A '80-as években elterjedt a yuppie fogalom, amit azokra a közép- és felső középosztálybeli fiatalokra alkalmaztak, akik rengeteg munkával nagyon sok pénzt kerestek.

Az uralkodónő erre a csoportra asszociált, amikor meghallotta az Annabel nevet, pont ezért parancsolt rá fiára és menyére, hogy találjanak ki az unokájának valami másik nevet.

GettyImages-1156811724
Fotó: Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Már napok teltek el, de még mindig nem jutottak dűlőre, hogy kereszteljék el az újszülöttet, ekkor a királynő közbeavatkozott, és javasolta a Beatrice nevet. 

A lány teljes neve ez lett: Beatrice Elizabeth Mary. Az 1837 és 1876 között uralkodó Viktória királynő egyik lánya is Beatrice volt, róla nevezte el unokáját Erzsébet.

Harry és Meghan fia

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen felvételeket tettek közzé Meghanék Archie-ról.

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük