Erzsébet királynő ezt kifogásolta Katalinban, amikor megismerte: aggódott, hogy nem lesz méltó tagja a családnak
Erzsébet királynőnek ez volt a véleménye, miután megismerte Katalint.

GettyImages-140927629
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mára kétségkívül Katalin hercegné a királyi család egyik legnépszerűbb tagja, sokak szimpátiáját azért nyerte el, mert tisztességesen ellátja a feladatait, minden szabályt betart, sosem keveredik botrányokba, emellett a királyi udvarban sem terjednek a viselkedéséről negatív pletykák.

Amikor a 2000-es években Erzsébet királynővel megismerkedtek, az uralkodónő tartott attól, hogy Vilmos választottja nem lesz méltó arra, hogy a családjuk tagja legyen. Nem azzal volt problémája, hogy középosztálybeli családból származott.

Erzsébet királynő véleménye Katalinról

Katie Nicholl a The Making of a Royal Romance című könyvében rántotta le a leplet arról, mi miatt aggódott az uralkodónő. Amikor Katalin és a királynő 2008-ban Peter Phillips és Autumn esküvőjén először találkoztak, bájosan elcsevegtek, a hercegné még a 2010-ben adott, eljegyzés utáni interjújában is megjegyezte az uralkodónőről, hogy mennyire barátságos és aranyos volt vele akkor.

GettyImages-140928070
Fotó: Alex Moss / Getty Images Hungary

Middleton összességében pozitív benyomást tett, ám Erzsébet mégis talált kifogásolnivalót benne. Félt, hogy mivel nem sok mindent ért el a munka területén, így nem biztos, hogy bírni fogja azt a felelősséget, ami majd egy nap a trónörökös feleségeként a vállára nehezedik.

- Valójában komoly aggodalmai voltak, úgy gondolta, Kate-nek karriert és saját személyiséget kell építenie, mielőtt megtörténne az eljegyzés - írta Nicholl.

Végül 2010-ben bejelentették, hogy összeházasodnak, majd 2011-ben sor került az álomesküvőre. Az elmúlt 11 év alatt Katalin bebizonyította, hogy méltó felesége Vilmosnak, hiszen becsülettel képviseli a koronát, emellett az elhivatott királyicsalád-rajongók szerint is tökéletes királyné válik majd belőle.

GettyImages-1401344686
Fotó: Chris Jackson / Getty Images Hungary

A királynő is rajong érte, a kapcsolatuk pedig manapság erősebb, mint valaha. Előfordult, hogy Erzsébet kért tanácsot a hercegnétől, például a Zoom alkalmazás használatára, amelyen keresztül videóhívásokat végeznek, is Vilmos felesége tanította meg.

Katalin hercegné fiatalkori képei

Ekkor még a világ Kate Middletonként ismerte csak.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük