92 évesen elhunyt a Petrocelli imádott sztárja: Barry Newmant gyászolja a világ

Barry Newman haláláról hetekig nem tudott a sajtó.

barry-newman

Elhunyt Barry Newman, adta hírül a Hollywood Reporter. A Petrocelli sztárja 92 esztendős volt.

Barry Newman meghalt

A színész május 11-én ment el örökre, a NewYork-Presbyterian Columbia University Irving Medical Centerben halt meg. Nem tudni arról, hogy volt-e betegsége, az amerikai lap úgy tudja, természetes öregedés miatt hunyta le örökre a szemeit. A szomorú hírt felesége, Angela erősítette meg.

Barry Newman 2013-ban jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt.
Barry Newman 2013-ban jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt.
Fotó: Amanda Edwards / Getty Images Hungary

1930. november 7-én látta meg a napvilágot Bostonban, anyja fehérorosz, apja osztrák volt. Először nem a színészi pályára készült: 1952-ben antropológiai diplomát szerzett a Brandeis Egyetemen, ezután behívták a hadseregbe, tudott szaxofonon és klarinéton is játszani, így a katonaság zenészbandájában is játszott.

Miután leszerelt, tanulmányaira koncentrált tovább, a Columbia Egyetemre járt, hogy megszerezze a mesterdiplomáját, ebben az időszakban egy barátja pont színészetet tanult Lee Strasbergnél. A férfi meghívta Newmant is egy kurzusra, ami megváltoztatta a sorsát. Öt hét színészet tanulása után rájött, erre a pályára fog lépni.

1960-ban debütált a képernyőn a Pretty Boy Floyd című filmben. Az 1971-es Száguldás a semmibe című filmje hozta meg számára a nagy áttörést, de az 1974 és 1976 közötti Petrocelli című sorozat is sokak nagy kedvence volt, amelyet megelőzött egy 1970-ben megjelent film, Az ügyvéd. A sorozat miatt jelölték Emmy-díjra és Golden Globe-díjra is, de egyiket sem nyerte meg. A 44 részes amerikai bűnügyi sorozat hazánkban is nagy sikert aratott.

2015-ben szerepelt utoljára a képernyőn, a Raise Your Kids on Seltzer című alkotásban szerepelt.

Tőlük kellett búcsúznunk 2022-ben

Képes összeállításunkkal a 2022-ben elhunyt hírességekre emlékezünk.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük