Barack Obama rajongói kiakadtak - Rém kínos, hogy nevezték az egykori elnököt egy új dokumentumfilmben
Barack Obamával tiszteletlenül bántak rajongói szerint.

barack obama cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

The Last Dance címmel debütált tegnap este az ESPN csatornán, a dokumentumfilm-sorozat a legendás kosárlabdázóról, Michael Jordanről szól, elsősorban a Chicago Bulls csapatban eltöltött utolsó, 1997-es és 1998-as szezonjára koncentrál.

Az amerikai sportcsatorna a széria első két epizódját vetítette le, az egyikben pedig feltűnt Barack Obama is, az Egyesült Államok 44. elnöke. Ezt a pozíciót 2009 januárjától 2016 januárjáig töltötte be. A politikusra ennek ellenére mégis csak egykori chicagói lakosként hivatkoztak a filmben.

Barack Obama egyes rajongói kiakadtak, mások csak jót nevettek ezen

A nézők zöme egyből kiszúrta Barack Obama neve alatt az egykori chicagói lakos kiírást, amit ki is posztoltak a Twitterre. Voltak, akik azonnal felháborodtak a dokumentumfilm készítőire.

"Szóval az egykori elnök, Barack Obama csak egy volt chicagói lakos. Ez nagyon tisztességtelen", "adjatok több tiszteletet az én elnökömnek, Barack Obamának, ő nem csak egy néhai lakó Chicagóból", "Most tényleg így hivatkoztak rá? Ez nem volt szép dolog" - zúgolódtak a Twitter-felhasználók.

Bill Clinton is mondott pár szót a filmben, őt Arkansas állam egykori kormányzójaként emlegették már viszont, pedig neki sem ez volt a legjelentősebb dolga, amit elért politikai karrierje során, hiszen 1993 és 2001 között ő volt az Egyesült Államok elnöke.

Más felhasználók viszont jót nevettek mindezen, valaki szerint ez volt a legviccesebb dolog, amit életében látott, egyesek még külön poénokat is kitaláltak: "Donald Trump annyira lezüllesztette az Amerikai Egyesült Államok elnöke titulust, hogy Obama szerintem már úgy volt vele: ááá, jó lesz srácok, ha csak Chicago egykori lakosaként emlegettek engem!", "Barack Obama Chicago volt lakosa, Dennis Rodman Kim Jong Un barátja, Michael Jordan a Space Jam - Zűr az űrben színésze" - viccelődtek.

Valószínűleg a készítők azért döntöttek a néhai lakos megnevezés mellett, mivel Obama nem a politika kapcsán szólalt meg a filmben, ennek ellenére azért odaírhatták volna, hogy az USA 44. elnöke, hiszen mégis ez volt élete egyik legnagyobb eredménye, amit elért.

A sorozatban arról beszélt, hogy amikor Michael Jordan először játszani kezdett a Chicago Bullsban, annyira szegény volt, hogy nem engedhette meg magának, hogy kosárlabdameccsre jegyet váltson. Hozzátette, Jordan volt az, akinek köszönhetően a Chicago Bulls értékes csapattá vált, ezzel pedig a városnak is jó hírnevet szerzett.

Politikusok fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett fiatalon Hillary és Bill Clinton vagy éppen Angela Merkel.

Ezt is szeretjük