Ayrton Senna így nézne ki, ha még ma is élne - 26 éve hunyt el a legendás pilóta
Egy applikáció segítségével alkották meg, hogyan festene hatvanesztendősen Ayrton Senna.

ayrton senna cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte alig akad olyan sportrajongó, aki ne hallott volna Ayrton Sennáról. A brazil pilóta volt az egyik legtehetségesebb versenyző, már gyerekként is imádta a száguldást, csupán négyéves volt, amikor legelőször gokartautót vezetett. 

1984-ben debütált a Formula-1-ben, élete első világbajnokságát 1988-ban nyerte meg a McLaren csapat színeiben, akkor volt 28 esztendős. 1990-ben és 1991-ben ismét ő lett a Forma-1 legjobbja, a sztársportoló 1994. május elsején hunyt el tragikus körülmények között. A San Marinó-i nagydíjon balesetet szenvedett, ám az életét nem tudták megmenteni, 34 éves volt.

Ayrton Senna már 60 esztendős lenne

A fiatalon elhunyt legendák kapcsán sok rajongó eljátszik a "mi lett volna, ha" gondolatával. Számos nem élő, ismert ember időskori fotóját megalkották Photoshop vagy valamilyen applikáció segítségével, Senna arcképét is elkészítették. Az egyik mobilalkalmazás szerint így nézne ki a legenda napjainkban.

Március 21-én lett volna hatvanesztendős, rajongói a mai napig megemlékeznek róla minden áldott évben. Világszerte sokan szerették őt, ám Brazíliában már egyfajta istenként tisztelték, utcák, autópályák, alagutak is az ő nevét viselik otthonában több helyen is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Halála a Forma-1 történetének legsötétebb napja, érdekesség, hogy a tragikus versenyen majdnem el sem indult a pilóta, olvasható a Forma-1 krónikája című könyvben. Az 1994-es San Marinó-i nagydíj volt a sportág legfeketébb hétvégéje, több szerencsétlenség is történt.

A pénteki szabadedzésen Rubens Barrichello a falnak csapódott versenyautójával, elharapta a nyelvét, de sikerült megúsznia a balesetet. A szombati időmérőn Roland Ratzenberger 300 kilométer per órás sebességgel csapódott a falnak, sajnos ő az életét vesztette. A szomorú események miatt Senna vacillált, hogy elinduljon-e a vasárnapi mérkőzésen, mintha megérezte volna előre a balesetét.

ayrton senna
Fotó: Pascal Rondeau / Getty Images Hungary

Sajnos végül vasárnap ő is elstartolt autójával, a Tamburello-kanyarban csapódott a falnak. A kamerák pont mutatták őt, egy kicsit megmozgatta sárga sisakját, de más életjelet nem mutatott. Percekig próbálták a helyszínen újraéleszteni, majd egy helikopter a bolognai Maggiore kórházba szállította, az esti órákban jelentették be, hogy nem sikerült megmenteni az életét.

Halála után szigorították a biztonsági előírásokat a Forma-1-ben, hogy a jövőben ne következzen be hasonló tragédia.

Michael Schumacher és felesége közös fotói

Michael Schumacher gyönyörű nőt vett el feleségül, képes összeállításunkban megnézheted a róluk készült közös képeiket.

Ezt is szeretjük