A Jurassic Park cuki kislánya ma már festőként keresi a kenyerét: a 42 éves Ariana Richards így néz ki most

Ariana Richards játszotta a Jurassic Park Lex Murphyjét.

jurassic-park-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak olyan gyereksztárok, akik fényes hollywoodi karriert futnak be, és felnőttként is a szakma népszerű sztárjai közt tudhatják magukat, erre kiváló példa Leonardo DiCaprio, Christian Bale, Scarlett Johansson vagy Drew Barrymore.

Mások azonban eltűnnek, és csak ritkán hallunk róluk, ide tartozik a Jurassic Parkból megismert Ariana Richards is, ő játszotta Lex Murphy szerepét.

Ariana Richards így éli most az életét

Az egykori gyereksztár a Jurassic World: Világuralom című alkotás premierjén lepett meg mindenkit, utoljára 2018-ban állt a vörös szőnyegre, szintén egy Jurassic World-film bemutatóján volt ott. Aki csak a dinoszauruszos filmekből ismeri az arcát, valószínűleg elmenne mellette az utcán.

GettyImages-1401479634
Fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

Hétéves volt, amikor élete első reklámjában feltűnt, egy balerina bőrébe bújhatott. 1987-ben debütált színésznőként az Öreglányok című sorozatban. Ezután egyre több szerepet kapott, nem mellesleg a kritikusok is méltatták a színészi játékát.

A Táncosokban és a Tremors - Ahová lépek, szörny teremben nyújtott alakításáért díjra jelölték a Young Artist Awardson, ahol az ifjú tehetségeket ismerik el. 1991-ben jelent meg a Cseregyerekek című filmje, amiért viszont 1992-ben elnyerte a legjobb gyerekszínésznek járó díjat.

A világhírnevet az 1993-ban megjelent Jurassic Park hozta meg számára, az alakítása miatt ismét jelölték a Young Artist Awardson, illetve a Bambi Awardson is, természetesen mindkettő elismerést bezsebelte.

profimedia-0698177043
Fotó: Profimedia

1998-ig folyamatosan dolgozott, 2001-ben benne volt a Tremors harmadik részében, majd hosszú évekig nem szerepelt semmiben. Ugyanebben az évben diplomázott le a Skidmore Főiskolán, ahol képzőművészetet és drámát hallgatott. Ezután a kaliforniai Art Center College of Designban folytatta a tanulást. Nagyobb hangsúlyt fektetett a festőművész-karrierjére, ezért nem szerepel 2013 óta semmiben, utoljára a Fenevadakban láthatták a rajongók.

- Az emberek folyton azt kérdezik tőlem: "Szóval visszaléptél a színészettől, vagy úgy döntöttél, végleg kilépsz a filmiparból?" Erre mindig azt válaszolom, hogy ez nem egy döntés volt. A színészet mindig is a véremben lesz. Sokkal inkább arról szólt ez, hogy az érdeklődési köröm a vizuális művészet és az olajfestmények irányába tolódott el - magyarázta az Interview magazinnak.

A festészetből él, művei gyakran megjelennek művészeti magazinok hasábjain, sőt még Steven Spielberg irodájában is megtalálható egy festménye.

2013-ban férjhez ment Mark Aaron Boltonhoz, 2015-ben született meg lányuk.

Sztárok, akik otthagyták Hollywoodot

Képes összeállításunkban olyan híres embereket mutatunk, akik feladták hollywoodi karrierjüket.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük