Külseje miatt gúnyolták a suliban, ma ő a legszebb nő Angliában: a repülőmérnöknek tanuló Jessica szépségversenyt nyert
Jessica Gagen lett Anglia szépségkirálynője.

jessica-gagen-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 17-én rendezték meg a Miss England szépségverseny döntőjét, amelyet egy olyan lány nyert, akit kamaszkorában a külseje miatt szekáltak az osztálytársai, írta meg a Daily Mail.

A 26 éves Jessica Gagen ráadásul történelmet írt a győzelmével: ő az első vörös hajú nő, aki szépségkirálynő lett hazájában.

Anglia szépségkirálynője, Jessica Gagen

A repülőmérnöknek tanuló lánynak nem volt egyszerű az élete a középiskolában, természetes, vörös tincsei miatt folyamatosan bántották. Osztálytársai többször hozták megalázó helyzetbe: gúnyolták, megverték, leköpték, különféle tárgyakat dobtak a fejéhez, sőt volt, hogy még meg is égették a haját. Azért, hogy elkerülje a kellemetlen pillanatokat, az ebédlő helyett inkább az iskola WC-jében ette meg az ételét.

profimedia-0731556545
Fotó: Profimedia/Kam Murali/SWNS

Kegyetlen osztálytársainak köszönhetően semmi önbizalma nem volt, ám végül egy modellügynökség leszerződtette 18 éves korában, ekkor kezdte el igazán nőnek érezni magát. Jelenleg a Liverpooli Egyetem repülőgép- és űrmérnöki szakán tanul integrált mesterképzésen, repülőmérnök lesz belőle.

Mivel a Miss England történetében még sosem nyert vörös hajú, győzelmével szeretné kihasználni, hogy tudatosítsa az emberekben, milyen komoly kihívások elé nézhetnek azok a gyerekek az iskolában, akik szintén olyan hajszínnel születtek, mint ő.

- Régebben nagyon ideges voltam a szekálások miatt, de eltökélt szándékom, hogy megmutassam a gyerekeknek, akik ugyanezzel a dologgal néznek szembe, hogy ez nem fog örökké tartani - fogalmazta.

profimedia-0731556559
Fotó: Profimedia/Kam Murali/SWNS

Reméli, győzelmével tudja motiválni a sorstársait, és arra ösztönzi őket, hogy ne szégyelljék a külsejüket, helyette tekintsenek a vörös tincseikre úgy, mint egyfajta szupererőre.

A családjában ő az egyetlen, akinek ilyen árnyalatú a haja, emiatt sosem értették meg igazán a szerettei, milyen nehézségeken ment keresztül az iskolában.

Mivel ő lett Miss England, így ő képviseli hazáját a Miss World szépségversenyen.

A lány, aki smink nélkül jutott be a Miss England döntőjébe

Melisa Raouf smink nélkül jutott be a Miss England döntőjébe, ezzel a húzásával történelmet írt.

Cover- és ajánlóképek: Profimedia

Ezt is szeretjük