Gyönyörű az a lány, aki smink nélkül jutott be a szépségverseny döntőjébe: Melisa ezért nem hajlandó festéket viselni
Melisa Raouf smink nélkül jutott be a Miss England döntőjébe, ezzel a húzásával történelmet írt.

melisa-raouf-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Melisa Raouf történelmet írt, a húszéves egyetemista hallgató smink nélkül indult el a Miss Englanden, melynek a döntőjébe is bejutott. A szépségverseny 94 éves történetében ilyenre még nem volt példa.

Melisa Raouf bejutott a Miss England döntőjébe

Az elmúlt évtizedekben az emberek megszokhatták, hogy a szépségversenyeken induló lányok tökéletes sminkekben lejtenek végig a színpadon, ám a Londonban született Raouf nem ezt az utat választotta, bátran vállalta természetes arcát a Miss England elődöntőjén, ezzel a húzásával a zsűri tagjait is meggyőzte, ugyanis sikeresen továbbjutott. A döntőt október 17-én rendezik meg.

A verseny honlapján Raouf bemutatkozásából kiderül, hogy a Kings Collage politikatudomány szakos hallgatója, fő terve, hogy egy nap diplomata legyen belőle, ugyanis nagyon érdekli a világpolitika alakulása. Az a vágya, hogy minél több nő érvényesülhessen a jövőben a politikában. Szabadidejében szívesen tölt időt a híres British Library könyvtárban, imád írni, de a sportolás is közel áll a szívéhez, a futás és a fitnesz megszállottja. A szépségversenyen azért vesz részt smink nélkül, hogy más nőket arra inspiráljon, érezzék jól magukat a bőrükben festék nélkül is.

- Úgy érzem, sok nő csak amiatt sminkeli magát, mert nyomást éreznek a vállukon - magyarázta az Independentnek, hozzátette, nemcsak a saját generációjában, hanem többféle korosztályban észrevette ezt a jelenséget.

Bevallotta azt is, hogy már kamaszkorában úgy érezte, neki is muszáj talpig sminkben megjelennie, mert úgy érezte, a társadalom ezt várja el a nőktől. Sokáig ő maga sem érezte jól magát a bőrében.

- Soha nem éreztem úgy, hogy megfelelek a szépségideálnak. Nemrég fogadtam csak el, hogy szép vagyok úgy, ahogy vagyok, pont ezért döntöttem úgy, hogy smink nélkül versenyzek.

Képes összeállításunkban megnézheted Melisa Raouf fotóit.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük