Angelina Jolie évekig szóba sem állt híres apjával: emiatt neheztelt rá
Angelina Jolie és Jon Voight kapcsolata korántsem volt felhőtlen.

angelina-jolie
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan apák, akik egész életükben rajongásig odavannak lányaikért, ám mások ennél jóval bonyolultabb viszonyt ápolnak gyermekeikkel. Angelina Jolie és édesapja, Jon Voight kapcsolata is tele van hullámvölgyekkel.

Az apa-lánya páros problémái egészen a színésznő gyerekkoráig nyúlnak vissza. Akkor maradt benne az első tüske, mikor az akkor igazi hollywoodi szupersztárnak számító Jon Voight megcsalta édesanyját, a szintén színésznő Marcheline Bertrandot.

Angelina Jolie és édesapja se veled, se nélküled kapcsolata

A félrelépés és az, hogy a színész nem igazán volt jelen lánya gyermekkori éveiben, örök sebet ejtett a szépséges sztáron, olyannyira, hogy el is hagyta családnevét.

Akkor jött az első fordulópont, amikor 11 évesen Los Angelesbe költözött a család, így sokkal több időt tudtak együtt tölteni. A kislány és bátyja, James még híres apjuk premierjein is gyakran megjelentek oldalán, úgy festettek, mint egy igazi mintacsalád.

A ’90-es évekre Angelina Jolie üstökösként robbant be a filmiparba, és miután az Észvesztő című filmért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, még köszönőbeszédében is a apukáját méltatta.

- Köszönöm, apa, kiváló színész vagy, de még annál is jobb édesapa - mondta a díjátadó gálán.

2002-ben kezdtek újra gyülekezni a viharfelhők köztük, miután Jon Voight a Hollywood Accesnek azt nyilatkozta, hogy lánya mindig is mentális problémákkal küzdött, és eltiltja őt unokájától, Maddoxtól.

Nem kellett sokat várni a szépség válaszára sem, aki ugyanezen a fórumon tett hivatalos bejelentést.

- Nem akarom nyilvánosságra hozni az apámmal való rossz kapcsolatom okát. Csak azt mondhatom, hogy mint minden kisgyerek, így James és én is szerettük volna, ha gyerekkorunkban meleg, szeretetteljes kapcsolatban lehettünk volna apánkkal. Ennyi év után arra jutottam, hogy nem egészséges számomra a közelében lenni, főleg most, hogy már magam is felelős vagyok egy gyermekért.

Ezek után egy egész évtizedbe telt, hogy újra beszéljenek egymással. Kapcsolatuk akkor lett jobb, mikor a színésznő és Brad Pitt 2016-ban elváltak egymástól. A színész, látván a botrányos szakítást, elérkezettnek látta az időt, hogy bebizonyítsa lányának, hogy számíthat rá. Mára odaadó nagyapja lett hat unokájának, és úgy tűnik, végleg elásták a csatabárdot.

Angelina Jolie és lánya, Vivienne

Angelina Jolie összesen hat gyermek édesanyja, míg Maddoxot, Zaharát és Paxot adoptálta, addig Shiloh-t, illetve ikreit, Vivienne-t és Knoxot ő hozta a világra. Mindnyájukat ugyanakkora intenzitással szereti, ugyanígy érez a gyerekek iránt édesapjuk, Brad Pitt is. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy legkisebb csemetéjük, Vivienne mennyire hasonlít a színésznőre.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük