Felismernéd a fiatal Angela Merkelt? Így nézett ki tinédzserként a német kancellár
A politikusnő rengeteget változott az évek során.

angela merkel cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ egyik legbefolyásosabb emberének tartják Angela Merkel német kancellárt, aki 1989-ben, 35 éves korában kezdett politizálni. 

1991-től 1994-ig ifjúság- és nőügyi miniszterként, 1994-1998 között környezetvédelmi miniszterként, 2000-től a Kereszténydemokrata Unió vezetőjeként, 2005 óta pedig az ország első számú embereként tartják számon. A Forbes magazin szerint a második legnagyobb hatalmú ember a világon, egyben a legbefolyásosabb nő.

Jégtáncosnak készült, kvantumkémiából doktorált

A politikusnő Angela Dorothea Kasnera néven született 1954-ben, Hamburgban, nevet akkor változtatott, amikor férjhez ment első férjéhez, Ulrich Merkelhez. A kancellár édesapja evangélikus lelkész, édesanyja angol-latin szakos tanár volt. Tizenéves korában jégtáncosnak készült, még mielőtt a fizikai tanulmányoknak szentelte volna egyetemi éveit. A Lipcsei Egyetemen 1978-ban fizikus diplomát szerzett, majd 1986-ban kvantumkémiából doktorált. 12 évig dolgozott a Kelet-Berlini Egyetem fizikai-kémiai intézetében, majd, miután 1989 novemberében leomlott a fal, politizálni kezdett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Wow... A young Angela Merkel 😮 #celebrity #angelamerkel

Top Celebs (@topcelebs13) által megosztott bejegyzés,

Angela Merkel gombafrizurájával, színes kosztümjeivel és jellegzetes kéztartásával ivódott az emlékezetünkbe, azonban fiatalon teljesen másként festett. Merkelt mindig is inkább a tanulás érdekelte a bulizás, a divat és fiúzás helyett, iskolatársai szorgalmas tanulónak ismerték, akit nemcsak a természettudományok, de az orosz nyelv is érdekelt: 14 évesen tanulmányi utat nyert Moszkvába, ami a szocializmusban szinte páratlannak számított.

A német kancellár jelenleg második férjével, Joachim Sauer kémiaprofesszorral egy berlini bérházban lakik, imádja a krumplilevest és a töltött paprikát, marhasültjének és szilvatortájának pedig állítólag nincs párja. A kancellár napi hat kávét iszik meg, és rajong a finom borokért.

Politikusok fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan festett Hillary és Bill Clinton, illetve Vlagyimir Putyin fiatalon.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük