Andy García volt a 80-as és 90-es évek legsármosabb színésze: friss fotókon a 65 éves sztár
Andy García idén április 12-én ünnepelte 65. születésnapját.

andy-garcia-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ’80-as és ’90-es évek macsó színésze, Andy García 1956. április 12-én látta meg a napvilágot Havannában. Születésének napja elég drámaira sikerült. Szülei ikreket vártak, ám azzal, hogy a másik embrió nem fejlődött ki rendesen, csak az utolsó pillanatban szembesültek. 

A család élete a későbbiekben sem volt problémáktól mentes. Fidel Castro hatalomra jutása után annyira nehéz életkörülmények közé kerültek Kubában, hogy jobbnak látták, ha elhagyják otthonukat, és Miamiban kezdenek új életet. Itt megfordult a szerencséjük, édesapja a semmiből teremtett illatszerüzletet, amely annyira jövedelmezőnek bizonyult, hogy milliomossá tette a famíliát.

A 65 éves Andy García friss képeken

Mindeközben a cseperedő fiúból sportreménység lett, kosárlabdázóként fényes karrier állt előtte. Ám sosem teljesíthette be álmát, hogy profivá válhasson. Érettségi előtt hepatitiszes lett, a betegség derékba törte a sportkarrierjét. Ekkor fordult a színjátszás felé, félbeszakította tanulmányait, hogy szerencsét próbáljon Hollywoodban.

Andy García 1989-ben és legújabb, Rebel című sorozatának forgatásán 2021 februárjában.
Andy García 1989-ben és legújabb, Rebel című sorozatának forgatásán 2021 februárjában.
Fotó: Getty Images Hungary

1978-ban debütált a kamera előtt a ¿Qué pasa, U.S.A.? szappanopera egy epizódjában. Néhány kisebb televíziós szereplés után megkaparintotta A halál nyolcmillió útja című film egyik szerepét, ami egyfajta belépőjegynek bizonyult a hírnévhez vezető úton. Itt hívta fel magára Brian De Palma rendező figyelmét, aki fel is ajánlotta neki készülő alkotása, az Aki legyőzte Al Caponét című film egyik mellékszerepét. Ezután már A-listás sztárnak számított, 1989-ben pedig rátalált eddigi pályája egyik legikonikusabb figurája, A keresztapa 3 Vincent Mancinije. 

A színész 65. születésnapját Jimmy Kimmel műsorában ünnepelte 2021. április 12-én.
A színész 65. születésnapját Jimmy Kimmel műsorában ünnepelte 2021. április 12-én.
Fotó: YouTube/Jimmy Kimmel Live

A filmcsillag alig változott az évek során. Friss interjúiból nemcsak az látszik, hogy épp olyan sármos, mint a karrierje csúcsán, de az is egyértelmű, hogy humora sem kopott. A 65. születésnapját például a Jimmy Kimmel Live vendégeként ünnepelte, ahol folyamatosan ugratta a műsorvezetőt. Többek között azzal viccelődött, hogy azért néz ki ilyen jól, mert menő, bőrfeszesítő krémeket használ.

Al Pacino fiatalkori fotói

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen jóképű volt Al Pacino a karrierje kezdetén.

Ezt is szeretjük