Al Pacino 80 éves lett - Ilyen szívtipró volt fiatalon a legendás színész

Hollywood egyik legnagyobb sztárja, Al Pacino ma ünnepli születésnapját.

al-pacino-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elég csak pár filmcímet felsorolni: A keresztapa, A sebhelyesarcú vagy az Egy asszony illata, és már mindenki tudja, hogy örök érvényű klasszikusokról van szó, nemcsak zsenialitásuk köti össze ezeket az alkotásokat, hanem a főszereplőjük kiléte is, aki nem más, mint a ma 80 éves Al Pacino.

Al Pacino 80 éves lett

A színész a ’60-as évek eleje óta van a pályán, ez idő alatt élő legendává nőtte ki magát. Rengeteg elismerésben részesült, 18 alkalommal jelölték Golden Globe-díjra, ebből ötször nyert, az Oscart is kilenc alkalommal zsebelhette volna be, végül 1993-ban vihette haza az aranyszobrot. Az álomgyár a mai napig foglalkoztatja, tavaly Quentin Tarantino filmjében, a Volt egyszer egy... Hollywoodban láthattad. Az IMDb szerint, hamarosan Lear királyként tér vissza a mozikba.

Ki hitte volna, de gyermekkorában még nem rendelkezett a rá jellemző karizmatikus kisugárzással, kifejezetten félénk kisfiú volt. Az olasz gyökerekkel rendelkező sztár Alfredo James Pacino néven látta meg a napvilágot 1940. április 25-én. Nem volt túl jó tanuló, 17 éves korában ki is bukott a gimnáziumból.

Nagyon fiatalon elkezdett érdeklődni a színészet iránt, 1959-ben beiratkozott a Herbert Berghof Stúdióba, hogy itt sajátítsa el a mesterséget. Hamar felfigyeltek a tehetségére, kisvártatva off-Broadway darabokban kapott szerepet. 1968-ban debütált a tévében, a N.Y.P.D. című sorozat egyik epizódjában, majd négy évvel később megkapta Michael Corleone szerepét, amivel egy csapásra híres lett.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen jóképű volt Al Pacino a karrierje kezdetén.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük