Amal Clooney 73 éves édesanyja fantasztikusan néz ki: Baria díjnyertes újságíró
Fotókon mutatjuk Amal Clooney szép édesanyját.

amal-clooney-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amal Clooney a világ egyik leghíresebb ügyvédnője és sztárfelesége, akkor figyelt fel rá a világsajtó, amikor el kezdett randevúzni George Clooney-val 2013-ban. Jó családból származik, édesapja Ramzi Alamuddin, aki a Comet nevű utazási iroda tulajdonosa volt, édesanyja pedig nem más, mint Baria Alamuddin, aki sikeres újságírói karriert épített magának.

Amal Clooney édesanyja

Baria két lányt szült férjének, először Amal született meg 1978 februárjában, majd 1980-ban Talát hozta a világra. Amikor idősebbik lányával volt várandós, nem volt könnyű a terhessége, lepénytapadási rendellenesség alakult ki nála, az orvosok azt tanácsolták neki, inkább vetesse el a babát.

- Nagyon nehéz volt a terhességem Amallal. Egy ponton azt mondták nekem, inkább vetessük el a babát, de én erre nemet mondtam. Folyamatosan a kislányom arcáról álmodtam, és azt is láttam, hogyan fog majd kinézni - mesélte a Vogue magazinnak adott interjújában.

Két hónapot feküdt kórházban a rendellenessége miatt, de szerencsére Amal teljesen egészséges lett.

Amalnak volt kitől örökölnie a szépségét és a céltudatosságát, édesanyja hozzá hasonlóan szép karriert épített ki magának. Amikor újságíróként kezdett dolgozni, még csak nagyon kevés nő tevékenykedett ebben a szakmában, így lényegében ő igazi úttörőnek számít.

- Nagy bajkeverő voltam, és nem igazán tetszett, amit a társadalom diktált, sőt a családom szabályaival sem értettem egyet. Kezdetben ügyvéd akartam lenni, mert mindig igazságot akartam szolgáltatni az embereknek. Végül újságírást tanultam - magyarázta az Euronewsnak.

Főleg politika témában írt, emellett a nők jogaiért is sűrűn kiállt a cikkeiben. Olyan emberekkel interjúzott, mint Margaret Thatcher vagy Fidel Castro. 2018-ban a Commonwealth Businesswomen Awardson életműdíjat vehetett át a munkásságáért.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos nő Amal Clooney édesanyja, Baria Alamuddin.

Ezt is szeretjük