A Lisa csak egy van csúnyácska szereplője volt: a 46 éves Alexandra Neldel a valóságban ilyen gyönyörű

Alexandra Neldel a Lisa csak egy van című sorozattal vált népszerűvé.

lisa-csak-1-van-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alexandra Neldel a magyar nézők többségének a Lisa csak egy van című sorozatból lehet ismerős, amelyben ő alakította a szerény, mégis roppant talpraesett és okos főszereplő lányt, Lisa Plenskét, aki titkon szerelmes volt főnökébe, David Siedelbe, a férfi főszerepet Mathis Künzler alakította. A német szappanopera forgatókönyvét a Betty, a csúnya lány mintájára készítették el.

Németországban a Sat 1 csatorna, hazánkban pedig a TV2 vetítette, eredetileg 2005 és 2007 között futott a széria, ami Alexandra Neldel karrierjét is beindította.

Alexandra Neldel, a Lisa csak egy van sztárja

A színésznő karaktere kicsit erősebb alkatú volt a sztori alapján, így minden forgatás előtt magára vett egy ducijelmezt, és csak azután öltözködött fel. A szerepe kedvéért fogszabályzót, SZTK-keretes szemüveget és parókát viselt. Ahogy haladtunk előre a történetben, Lisa is átalakult, a sorozat végén divatosabb lett a haja és az öltözködése, illetve egy sokkal modernebb szemüveget kapott. Már a széria végén is láthattuk, mennyire gyönyörű Alexandra Neldel valójában, a sztár 46 évesen ugyanolyan szép, mint a sorozat forgatásának idején. Régen a szőkére esküdött, manapság már sötétbarna a frizurája.

Alexandra Neldel a Lisa csak egy van című sorozatban és 2022 márciusában.
Alexandra Neldel a Lisa csak egy van című sorozatban és 2022 márciusában.
Fotó: TV2, Sebastian Reuter / Stringer / Getty Images Hungary

Érdekesség, hogy sosem akart színésznő lenni, erről az Augsburger Allgemeine lapnak mesélt.

- Valójában egyáltalán nem ez volt a célom, csak szerencsém volt. Simone Bär szereplőválogató jött oda hozzám egy pólóversenyen. Ki gondolta volna? Fogászati asszisztensként dolgoztam akkoriban - fogalmazta.

Miután felfedezték, beválogatták a Gute Zeiten, schlechte Zeiten sorozatba, amelyben ő alakította Katja Wettstein karakterét, 1996-ban kapta meg a szerepet, majd 1999-ben kilépett a szériából. Olyan filmekben szerepelt, mint a Haláli balhé, a Lökött testőrök, a Pasik a csúcson vagy a Mezítlábas szerelem, ám a neve a Lisa csak egy vannal forrt össze igazán.

GettyImages-1385201187
Fotó: Sebastian Reuter / Getty Images Hungary

Napjainkban is forgat, legutolsó tévéfilmje tavaly jelent meg Die Sterntaler des Glücks címmel. A színésznő bízik abban, hogy mindig a jó irányba tart az élete, pont emiatt teljesen nyugodt a jövőjével kapcsolatban.

A színésznő mindig is rejtélyes volt a magánéletével kapcsolatban, nem volt hajlandó sosem nyilatkozni arról a sajtónak, hogy van-e párja, vagy nincs, emellett a közösségi oldalán sem rak ki olyan posztokat, amelyekkel leleplezné magát. A Redaktions Netzwerk Deutschlandnak adott interjújában is csak annyit árult el a privát életéről, mit csinál szabadidejében. Normális, földhözragadt dolgokkal foglalkozik.

- Például szeretem az időmet a kertészkedésnek szentelni, ott segítek anyukámnak, de nekem is mindig van azért sok dolgom. Szeretek főzni is. Csak olyan dolgokra szánok időt, amikkel nyugodtan és lazán le tudom vezényelni a napomat. Nincs szükségem nagy volumenű magánprojektekre - fogalmazta.

A Betty, a csúnya lány szereplői így megváltoztak

Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a szappanopera szereplői.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük