Ő játszotta Wednesdayt az Addams Familyben: a 42 éves Christina Ricci mellett ma már elmennél az utcán
Christina Ricci alakította Wednesdayt az eredeti Addams Family-filmekben, a Netflix sorozatában Jenna Ortega játssza az ikonikus szerepet.

christina-ricci-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Addams Family-rajongók már tűkön ülve várják, hogy megjelenjen a Netflixen a Wednesday Addams című sorozat, pontos premierdátumot nem jelentettek még be, csak annyit tudunk, hogy ősszel érkeznek az epizódok, azonban az előzetes alapján méltó folytatása lesz az előző részeknek.

A New Yorker hasábjain megjelenő képregényt 1964-ben vitték először képernyőre, akkor egy két évadot megélt sorozat készült belőle, a mozifilmig a ’90-es évekig várniuk kellett a rajongóknak, 1991-ben jelent meg az Addams Family - A galád család, majd két évvel később jött a folytatása. Ez a két alkotás él a legtöbbek emlékezetében a leginkább, de volt egy 1998-as harmadik rész is, de abban már nem az eredeti szereplőgárda játszott.

Az Addams Family Wednesdayét játszó Christina Ricci így néz ki most

A mozifilmek első két részében a ’90-es évek egyik népszerű gyerek- és tinisztárja, Christina Ricci alakította Wednesday karakterét. A színésznő még kiskamasz volt, amikor elvállalta a legendás szerepet, idén februárban ünnepelte 42. születésnapját. Aki csak ebből a filmből ismeri, ma már nagy eséllyel elmenne mellette az utcán.

Christina Ricci Wednesday Addamsként és napjainkban.
Christina Ricci Wednesday Addamsként és napjainkban.
Fotó: Profimedia, Getty Images Hungary

Filmes karrierje során olyan alkotásokban láthattad, mint a Casper, a Félelem és reszketés Las Vegasban, a Buffalo ’66, avagy a megbokrosodott teendők, A lánc, a Speed Racer - Totál turbó, a Mátrix: Feltámadások vagy az Édes kis malackám.

2021-ben jött ki a Yellowjackets című sorozata, amelyben Misty szerepét osztották rá. Alakítása annyira meggyőzte a kritikusokat, hogy idén egy Emmy-díjra jelölték.

Ricci is benne lesz a Tim Burton által megálmodott Netflix-sorozatban is, bár nem ő lesz Wednesday, azonban egy fontos karakter bőrébe bújik, írta meg a Deadline. Az előzetesben még egy rövid pillanatra sem tűnik fel a színésznő, ami nem véletlen, a készítők azt szeretnék, ha minél nagyobb meglepetésként érné a rajongókat a színésznő feltűnése.

A rövid bemutató láttán több rajongónak az volt a véleménye, hogy Jenna Ortega méltó utódja lesz Riccinek. A szeptemberben 20. szülinapját ünneplő színésznő a való életében nagyon dögös nő.

A Netflix sorozatában Jenna Ortega kapta meg Wednesday szerepét.
A Netflix sorozatában Jenna Ortega kapta meg Wednesday szerepét.
Fotó: Profimedia, Getty Images Hungary

A feltörekvő színésznő 2012 óta dolgozik a filmiparban, eddig olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Szeplőtelen Jane, a Netflix másik sikersorozata, a Te vagy az Utóhatás.

A Bridgerton család királynéja így néz ki a való életben

A Bridgerton család királynéja, Golda Rosheuvel különleges ruhákban vonja magára a figyelmet.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük