Így néznek ki most a 80-as évek kedvenc popsztárjai
Limahl, Rick Astley, Boy George, Jason Donovan - 4 név a múltból. Gigasztárok voltak, ám mára teljesen eltűntek. Mi lett velük?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A most következő sztárok a nyolcvanas évek tinijei szobájának falán bizonyára ott lógtak a Bravo vagy a Popcorn magazinból kiszedett poszterek formájában.

Boy George és a börtön

A George Alan O'Dowd néven világra jött excentrikus angol fiatalember a nyolcvanas évek újromantikus zenei mozgalmának volt jeles képviselője.


A Culture Club együttes tagjaként lágy-érzelmes reggae- és soul- elemeket felvonultató nótákkal - mint a Do You Really Want to Hurt Me? és a Karma Chameleon - hatalmas sikert aratott nem csak hazájában, de Európa-szerte is.

Zenekari teendői mellett George folyamatosan építette szólókarrierjét is, az 1992-es Síró játék című film betétdala, a Crying Game még az amerikai húszas listákra is felkerült.Az ezredforduló után több alkalommal szerzett számokat más előadóknak is, ő maga pedig a lemezlovassággal próbálkozott.

Ám az utóbbi időben leginkább magánélete miatt került előtérbe: a bevallottan meleg és nem mellesleg kokainfüggő sztár ugyanis a tavalyi év folyamán saját londoni lakásán több órán át fogvatartott és bántalmazott egy férfi prostituáltat. A 28 éves norvég callboy feljelentette a 48 éves énekest, akit végül 15 hónap börtönre ítéltek, így előreláthatóan valamikor 2010 áprilisában szabadul.

Jason Donovan és a drogok

A melbourne-i születésű színész-énekes hol máshol tűnhetett fel anno, mint hazájának évtizedek óta futó sorozatában, a Neighbours-ben, vagyis az ottani Szomszédokban.

A szériában egyébként rajta kívül számos ismert ausztrál sztár – Russel Crowe, Jesse Spencer a Doktor House-ból, Natalie Imbruglia vagy éppen Kylie Minogue – megfordult. A szőkeség azonban mindaddig ismeretlen volt Magyarországon, amíg a Stock Aitken Waterman produceri iroda fel nem karolta a jó hangú és kellemes külsejű ifjút.


Olyan fülbemászó dalokkal, mint a Too Many Broken Hearts és a Sealed With a Kiss rengeteg rajongót szerzett magának, különösen az Egyesült Királyságban rajongtak érte. Egy szám erejéig a kor másik üdvöskéjével, Kylie Minogue-val is összeboronálták, duettjük, az Especially for You pedig 1989-ben a legtöbb példányszámban eladott kislemezek közé került. Donovan, mint később bevallotta, sikerei csúcsán kokainfüggővé vált, 1995-ben már napi két gramm volt az adagja.

A kilencvenes évek vége felé azonban, egy musicalbéli szereplése kapcsán összeismerkedett Angela Malloh színirendezővel, akit kapcsolatuk folyamán teherbe ejtett. Amióta 2000 márciusában megszületett a kislánya, első pillanatban beleszerelmesedett, az ő hatására képes azóta példás és remélhetőleg drogmentes életet élni a ma már negyven éves híresség. Hogy tényleg komolyan gondolja az apaságot és a családot, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy barátnőjét és egyben imádott gyermeke anyját tavaly elvette egy Balin megrendezett romantikus esküvőn.

Limahl és a hajfürtök

Limahl, vagyis eredeti nevén Christopher Hamill a nyolcvanas években az angol Kajagoogoo együttes tagjaként vált ismertté, ám mivel nem nagyon jött ki a bandatagokkal, hamar szólókarrierre váltott.


Legnagyobb sikerét végül a Végtelen történet című mozihoz készült főcímdallal, a Never Ending Storyval aratta 1984-ben. A fülbemászó szám 17 ország slágerlistáján bejutott az első ötbe, és nem egyszer a legelső helyen landolt. A nyolcvanas évek végére azonban úgymond kiment a divatból a kuszatincses sztár, így egyre kevésbé voltak vevők a zenéjére az emberek.

Tíz évvel később, a retróhullámot meglovagolva Limahl ismét hasonló frizurát kezdett hordani, mint a Kajagoogoos időkben. Majd a banda 2008-ban, 25 év kihagyás után újra együtt állt színpadra, koncertekkel örvendeztetve meg brit és német rajongóikat.
Ami az ötven éves sztár magánéletét illeti, nem sokat tudni róla: állítólag egy időben Paul Gambaccini disc jockey-val élt együtt, de, hogy melegek lennének, mindketten tagadták.

Rick Astley és az internet

1985 óta van a poppiacon az angol zenész-énekes, de az internetnek köszönhetően ismertebb, mint valaha. Rajongói ugyanis megtrükközték a Youtube videóit, így rengeteg, látszólag nem vele kapcsolatos link tulajdonképpen Astley legnagyobb slágere, a Never Gonna Give You Up videoklipjéhez vezetett. Összesen állítólag 15 millió látogató látta már a dalt a világhálón, a jelenségnek pedig a rickrolling elnevezést adták.


A 43 éves sztárt - aki ma már házasember és egy kislány apukája - egyébként sokáig feketének hitték basszbariton hangfekvése miatt, és még ma is él a városi legenda, hogy igazából egy afroamerikai énekes hangjára tátogott csak.

Bár a sikerek után a kilencvenes évektől nem nagyon lehetett róla hallani, a retróhullámmal ő is ismét visszatért a reflektorfénybe: 2008 áprilisában The Ultimate Collection: Rick Astley címmel megjelentette legnagyobb slágereit tartalmazó gyűjteményes albumát, ami a brit eladási listákon előkelő helyen szerepelt.

Ezt is szeretjük