5 bájos gyereksztár, aki bombázó nővé érett
Nem minden cuki kisgyerkőcből lesz szép felnőtt, ám a most következő egykori gyereksztárok a kivételek közé sorolhatók.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywoodi aranyszabály: gyerekszereplőkkel még a gyengébb sztori is eladható. Hogy aztán a viharos gyorsasággal sztárrá avanzsáló, nem feltétlenül tehetséges kölykök közül ki marad a szakmában, és ki ábrándul ki belőle, mire felnő, az sokszor megjósolhatatlan.

A most következő hölgyeknek azonban sikerült megvetniük a lábukat Hollywoodban, köszönhetően kitartásuknak - és minden bizonnyal külső adottságaiknak is, hiszen az idők során édes kiscsajból igazi bombázókká értek.

Alyssa Milano

Az 1972-es születésű színésznő mindössze 11 éves volt, amikor bekerült a Ki a főnök? című sorozatba. A Tony Danza főszereplésével készült szitkomban majdnem kétszáz epizódon keresztül ő alakította az olasz-amerikai sztár által megformált Tony Mitchelli lányát, Samanthát. Nem csoda, hogy amikor 1992-ben befejezték a mókás családtörténetet, az akkor 20 éves szépség igyekezett levetkőzni a bájosan cserfes kislánykaraktert. És ezt szó szerint értette, ugyanis olyan filmeket vállalt, ahol időközben dögössé formálódott testét is megmutathatta.

Bár az olyan filmek, mint a Végzetes szenvedély, nem igazán tehetségére, sokkal inkább bombázó idomaira építettek.

Végülis arra jók voltak, hogy megmutassa a producereknek, már felnőtt színésznőként számíthatnak rá. Onnantól fogva pedig, hogy bekerült a Melrose Place stábjába, tulajdonképpen sikeres sorozatsztárrá tudott válni. Ezután jött ugyanis a Bűbájos boszorkák, mellyel azok is megismerték a nevét, akik eddig nem követték pályafutását.

A jelenleg forgatott Hall Pass című, a Farelli-testvérek által rendezett vígjátékkal ráadásul a nagyvásznon is megcsillanthatja tehetségét.
A karrier mellett a szépséges sztár a magánéletben is révbe ért: több hosszabb-rövidebb kapcsolat és egy kérészéletű házasság után 2009-ben mondta ki a boldogító igent David Bugliarinak.

Renee Olstead

Renee Olsteadből szülei mindenáron színésznőt akartak faragni, így alig tette meg első lépéseit, máris balett- és táncórákra járatták.

Eltökéltségüket siker koronázta, hiszen porontyuk hat évesen megkapta első szerepét a Streets of Laredo című minisorozatban.

Bár később olyan mozikban is felbukkant, mint a Schwarzenegger-féle Ítéletnap, a közönség a Still Standing című szitkomban szerette meg, melyet 2000 és 2006 között forgattak. Lauren Miller megformálásáért akkoriban haza is vihette a Young Artist Awards legjobb mellékszereplőnek járó díját. A ma már 20 éves sztár a változatosság kedvéért jelenleg ismét egy sorozatban látható: a Secret Life Of An American Teenager, ahogy a címe is jelzi, az amerikai tinik életébe enged bepillantást. De Olstead kisasszony nemcsak a tévékamerák előtt mutatta meg, mit tud - már két feldolgozáslemezt is megjelentetett.

Scarlett Johansson

Amikor Scarlett Johansson 12 évesen bekerült a Reszkessetek, betörők 3 említésre sem méltó részébe, talán nem sokan gondolták, hogy a színésznő nem is egy alkalommal kerül majd a Golden Globe esélyesei közé. Szerencsére az említett film után egy évvel, 1998-ban szerepet kapott A suttogó című romantikus drámában.

Ahol a Kristin Scott Thomas által játszott főszereplő lányaként megalapozta későbbi karrierjét. Ám a világ kétségtelenül a 2003-as Elveszett jelentés révén tanulta meg a szépség nevét. Azóta a legnagyobb rendezőkkel dolgozhatott együtt, Brian de Palmától Christopher Nolanig, Woody Allen pedig láthatóan nem tud betelni vele - legutóbb a Vicky Cristina Barcelonában dirigálta a telt ajkú szépséget. Bár színészi kvalitásairól többnyire pozitívan nyilatkozik a kritika, énektudásáról már megoszlanak a vélemények. Mindenesetre a 25 éves Johansson már két albumot is piacra dobott, rajongói nagy örömére.
Ahogy az egykori gyereksztároknál megszokott, már Johansson sem szingli: 2008-ban ment hozzá szerelméhez, Ryan Reynolds-hoz.

Kaley Cuoco

Szöszi haj, bájos pofika - nem csoda, hogy Kaley Cuoco több Barbie-reklámban is szerepelt hat éves korától, még mielőtt a tévésorozatok is felfedezték maguknak. Azóta viszont nincs megállás: a nagyközönség láthatta a Bűbájos boszorkák utolsó évadában.

Felbukkant a Helyszínelők, a Szökés és a Heuréka epizódjaiban, jelenleg pedig a Cool Tv műsorán futó Agymenőkben szédíti a pasikat.
Amit azonban kevesen tudnak róla, hogy a 24 éves színésznő amatőr teniszjátékos. A sportot még három évesen kezdte el űzni - a Dél-kaliforniai Teniszszövetség amatőr ranglistáján legtöbbször előkelő helyen szerepel, ha éppen nem szólítja el egy-egy forgatás. Ami a magánéletét illeti, jelenleg friss szingli - legalábbis a Maxim 2010. márciusi számában megjelent interjúja szerint.

Eliza Dushku

Akik az RTL Klubon figyelemmel követik a Dollhouse című sci-fi sorozatot, azok közül is bizonyára többeket meglep, hogy az albán származású Eliza Dushku már hat évesen felbukkant a Jem című sorozatban. Majd állítólag öt hónapos kemény szereplőválogatás után választották ki a That Night romantikus drámába, Juliette Lewis mellé. Ám a nagy áttörésre még várnia kellett, egészen pontosan nyolc évet.

Ekkor játszhatta el Arnold Schwarzenegger és Jamie Lee Curtis leánykáját a nagysikerű True Lies - Két tűz között című 1994-es akciófilmben. A kilencvenes évek vége felé már éppen egyetemre akart menni, hogy behatóbban megismerkedjen az angol irodalommal, ám a Buffy, a vámpírok réme keresztülhúzta számítását. Joss Whedon ráosztotta ugyanis Faith szerepét, amit később a misztikus sorozat spin-offjában, az Angelben is megformált.

Amióta azonban befejeződtek a vérszívós kalandok, nincs nagy szerencséje a szériákkal. A True Calling - Az őrangyal, illetve a szintén Whedon megálmodta Dollhouse is csak 27 epizódot élt meg. Ám állítólag a férfi máris újabb sorozaton töri a fejét, hogy kedvenc színésznőjét munkához juttassa.
Sőt, ha a hírek igazak, akkor a régóta várt Szellemirtók harmadik részében is szerephez jut a dögös 29 éves sztár.

Ezt is szeretjük