5 bájos gyereksztár, aki bombázó nővé érett

Nem minden cuki kisgyerkőcből lesz szép felnőtt, ám a most következő egykori gyereksztárok a kivételek közé sorolhatók.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hollywoodi aranyszabály: gyerekszereplőkkel még a gyengébb sztori is eladható. Hogy aztán a viharos gyorsasággal sztárrá avanzsáló, nem feltétlenül tehetséges kölykök közül ki marad a szakmában, és ki ábrándul ki belőle, mire felnő, az sokszor megjósolhatatlan.

A most következő hölgyeknek azonban sikerült megvetniük a lábukat Hollywoodban, köszönhetően kitartásuknak - és minden bizonnyal külső adottságaiknak is, hiszen az idők során édes kiscsajból igazi bombázókká értek.

Alyssa Milano

Az 1972-es születésű színésznő mindössze 11 éves volt, amikor bekerült a Ki a főnök? című sorozatba. A Tony Danza főszereplésével készült szitkomban majdnem kétszáz epizódon keresztül ő alakította az olasz-amerikai sztár által megformált Tony Mitchelli lányát, Samanthát. Nem csoda, hogy amikor 1992-ben befejezték a mókás családtörténetet, az akkor 20 éves szépség igyekezett levetkőzni a bájosan cserfes kislánykaraktert. És ezt szó szerint értette, ugyanis olyan filmeket vállalt, ahol időközben dögössé formálódott testét is megmutathatta.

Bár az olyan filmek, mint a Végzetes szenvedély, nem igazán tehetségére, sokkal inkább bombázó idomaira építettek.

Végülis arra jók voltak, hogy megmutassa a producereknek, már felnőtt színésznőként számíthatnak rá. Onnantól fogva pedig, hogy bekerült a Melrose Place stábjába, tulajdonképpen sikeres sorozatsztárrá tudott válni. Ezután jött ugyanis a Bűbájos boszorkák, mellyel azok is megismerték a nevét, akik eddig nem követték pályafutását.

A jelenleg forgatott Hall Pass című, a Farelli-testvérek által rendezett vígjátékkal ráadásul a nagyvásznon is megcsillanthatja tehetségét.
A karrier mellett a szépséges sztár a magánéletben is révbe ért: több hosszabb-rövidebb kapcsolat és egy kérészéletű házasság után 2009-ben mondta ki a boldogító igent David Bugliarinak.

Renee Olstead

Renee Olsteadből szülei mindenáron színésznőt akartak faragni, így alig tette meg első lépéseit, máris balett- és táncórákra járatták.

Eltökéltségüket siker koronázta, hiszen porontyuk hat évesen megkapta első szerepét a Streets of Laredo című minisorozatban.

Bár később olyan mozikban is felbukkant, mint a Schwarzenegger-féle Ítéletnap, a közönség a Still Standing című szitkomban szerette meg, melyet 2000 és 2006 között forgattak. Lauren Miller megformálásáért akkoriban haza is vihette a Young Artist Awards legjobb mellékszereplőnek járó díját. A ma már 20 éves sztár a változatosság kedvéért jelenleg ismét egy sorozatban látható: a Secret Life Of An American Teenager, ahogy a címe is jelzi, az amerikai tinik életébe enged bepillantást. De Olstead kisasszony nemcsak a tévékamerák előtt mutatta meg, mit tud - már két feldolgozáslemezt is megjelentetett.

Scarlett Johansson

Amikor Scarlett Johansson 12 évesen bekerült a Reszkessetek, betörők 3 említésre sem méltó részébe, talán nem sokan gondolták, hogy a színésznő nem is egy alkalommal kerül majd a Golden Globe esélyesei közé. Szerencsére az említett film után egy évvel, 1998-ban szerepet kapott A suttogó című romantikus drámában.

Ahol a Kristin Scott Thomas által játszott főszereplő lányaként megalapozta későbbi karrierjét. Ám a világ kétségtelenül a 2003-as Elveszett jelentés révén tanulta meg a szépség nevét. Azóta a legnagyobb rendezőkkel dolgozhatott együtt, Brian de Palmától Christopher Nolanig, Woody Allen pedig láthatóan nem tud betelni vele - legutóbb a Vicky Cristina Barcelonában dirigálta a telt ajkú szépséget. Bár színészi kvalitásairól többnyire pozitívan nyilatkozik a kritika, énektudásáról már megoszlanak a vélemények. Mindenesetre a 25 éves Johansson már két albumot is piacra dobott, rajongói nagy örömére.
Ahogy az egykori gyereksztároknál megszokott, már Johansson sem szingli: 2008-ban ment hozzá szerelméhez, Ryan Reynolds-hoz.

Kaley Cuoco

Szöszi haj, bájos pofika - nem csoda, hogy Kaley Cuoco több Barbie-reklámban is szerepelt hat éves korától, még mielőtt a tévésorozatok is felfedezték maguknak. Azóta viszont nincs megállás: a nagyközönség láthatta a Bűbájos boszorkák utolsó évadában.

Felbukkant a Helyszínelők, a Szökés és a Heuréka epizódjaiban, jelenleg pedig a Cool Tv műsorán futó Agymenőkben szédíti a pasikat.
Amit azonban kevesen tudnak róla, hogy a 24 éves színésznő amatőr teniszjátékos. A sportot még három évesen kezdte el űzni - a Dél-kaliforniai Teniszszövetség amatőr ranglistáján legtöbbször előkelő helyen szerepel, ha éppen nem szólítja el egy-egy forgatás. Ami a magánéletét illeti, jelenleg friss szingli - legalábbis a Maxim 2010. márciusi számában megjelent interjúja szerint.

Eliza Dushku

Akik az RTL Klubon figyelemmel követik a Dollhouse című sci-fi sorozatot, azok közül is bizonyára többeket meglep, hogy az albán származású Eliza Dushku már hat évesen felbukkant a Jem című sorozatban. Majd állítólag öt hónapos kemény szereplőválogatás után választották ki a That Night romantikus drámába, Juliette Lewis mellé. Ám a nagy áttörésre még várnia kellett, egészen pontosan nyolc évet.

Ekkor játszhatta el Arnold Schwarzenegger és Jamie Lee Curtis leánykáját a nagysikerű True Lies - Két tűz között című 1994-es akciófilmben. A kilencvenes évek vége felé már éppen egyetemre akart menni, hogy behatóbban megismerkedjen az angol irodalommal, ám a Buffy, a vámpírok réme keresztülhúzta számítását. Joss Whedon ráosztotta ugyanis Faith szerepét, amit később a misztikus sorozat spin-offjában, az Angelben is megformált.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amióta azonban befejeződtek a vérszívós kalandok, nincs nagy szerencséje a szériákkal. A True Calling - Az őrangyal, illetve a szintén Whedon megálmodta Dollhouse is csak 27 epizódot élt meg. Ám állítólag a férfi máris újabb sorozaton töri a fejét, hogy kedvenc színésznőjét munkához juttassa.
Sőt, ha a hírek igazak, akkor a régóta várt Szellemirtók harmadik részében is szerephez jut a dögös 29 éves sztár.

Ezt is szeretjük