2008 legbotrányosabb sztárválásai
Erőszak, hisztéria, fenyegetőzés és marakodás az óriási vagyonon - avagy hogyan váltak el sztárjaink 2008-ban?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hiába az oltárnál hangoztatott szép szavak, a sztárvilágban az örök hűség ritka, mint a fehér holló. Annál gyakoribb a botrányoktól hangos válás, amikor a gyűlölködő felek legszívesebben megfojtanák egymást egy kanál vízben. Íme, 2008 legzajosabb válóperei!

John Cleese – felesége kiforgatná vagyonából a hűtlen sztárt

A legendás nevettetőt legutóbbi, nagy botrányt kavaró válása során sem hagyta el angolos hidegvére és humora. Még a bírósági tárgyaláson is viccelődött az újságírókkal, mondván, akármilyen költséges is a válási hercehurca, minden pénzt megér neki, hogy végre megszabadulhat harmadik nejétől.

Bár a tréfa kicsit keményre sikerült, nem lehet rajta csodálkozni, hiszen azután szaladt ki a 68 éves színész-komikus száján, hogy havi 77 500 fontos tartásdíj fizetésére kötelezte a bíróság.

Az asszony ugyanis arra panaszkodott, hogy hűtlen férje egy fillér nélkül hagyta ott. A felháborodott exfeleség a tárgyalások során egészen kivetkőzött magából, vigaszdíjul két házat, a sztár vagyonának felét és évi 900 ezer fontos tartásdíjat követelt.

A Monty Python nagypapakorú sztárja 15 évnyi házasság után vált el harmadik hitvesétől, és még be sem fejeződött a válási procedúra, máris újabb románcba keveredett egy nála 34 évvel fiatalabb nővel. A szerencsés – és mellesleg igen csinos − hölgy Veronica Smiley, egy amerikai újságírónő, akinél bizarr módon még a mókamester lánya is idősebb.

Bill Murray – diktátorként erőszakoskodott hitvesével

A híres színész és bájos felesége, Jennifer házassága a kívülállók szemében tökéletesnek tűnt, négy gyermekükkel pedig igazi mintacsaládot alkottak. A mélyben azonban sötét titkok rejtőztek. Murray valódi természetére és harmonikusnak tűnő életük árnyoldalaira nemrégiben derült fény, amikor a megkeseredett feleség tíz év házasság után benyújtotta a válókeresetet.

A népszerű színész a valóságban agresszív szenvedélybeteg

Az asszony megrázó beszámolójából kiderül, hogy az Oscar-díjra jelölt színészt krónikus szexfüggősége állandóan más nők ágyába hajszolta, valamint alkohol- és drogproblémáit sem sikerült soha leküzdenie. Emellett Jennifer állította, hogy a sztár 2007 novemberében pofonvágta, és utána azt mondta neki, örüljön, hogy nem ölte meg. A volt feleség arra is panaszkodott, hogy házasságuk évei alatt Murray végig erőszakoskodott vele, és többször is megfenyegette. Az asszony végül távoltartási végzést igényelt a hatóságoknál, arra hivatkozva, hogy férje durvasága miatt kénytelen volt elköltözni a gyerekekkel a családi otthonból.

George Lazenby – az úriember álcája alatt agresszív szörnyeteg

A hetven felé közeledő színész nemrégiben vált el második feleségétől, és a válóper során sokkoló titkok kerültek napvilágra az egykori 007-es ügynök életéből. Az ősz halántékú híresség rémtetteiről volt feleségei és felnőtt lánya rántották le a leplet.
Első neje, Christina Gannett elpanaszolta, hogy öt hónapos terhesen dúvad férje pofonvágta, évekkel később pedig, amikor kiderült, hogy 19 éves fiuk agytumorban haldoklik, az orrát is betörte.

Az egykori James Bond egyáltalán nem úriember

Az asszony állítása szerint azért nem mert évekig elválni a brutális színésztől, mert az megfenyegette, hogy megöli, ha ilyesmivel próbálkozik. Közös lányuk, a ma már harmincas éveiben járó Melanie arról számolt be, hogy apja nemcsak bántalmazta, de lelki terror alatt is tartotta. Állandóan cikizte a súlya miatt, és az is előfordult, hogy egy dühroham során belenyomta a fejét a vécékagylóba. Lazenby második felesége, a nála 23 évvel fiatalabb teniszezőnő, Pamela Shriver sem járt jobban, az agresszív sztár őt is rendszeresen fenyegette és bántalmazta, sőt, nem kímélte három gyermeküket sem.

Paul McCartney – minden idők egyik legbotrányosabb sztárválása

A Beatles-sztár és exfelesége, Heather Mills elképesztően botrányos válása körül óriási médiahisztéria zajlott, ami nem is csoda, tekintve, hogy több száz millió font volt a vagyonmegosztási per tétje. A zenészlegenda és az egykori modell házasságát sokan már a kezdetetektől rossz szemmel nézték, különösen Paul felnőtt lányai, akik gyűlölték mostohaanyjukat.

Hamar az arcukra fagyott a mosoly

Heathert – aki napokkal kitűzött esküvője előtt hagyta el vőlegényét a milliárdos sztárért – a legtöbben dörzsölt hozományvadásznak tartották, és a rövid életű házasságot követő botrányos válási hercehurca őket látszott igazolni. Kislányuk születése után a pár házassága szinte azonnal megromlott, veszekedéseik sokszor erőszakba torkolltak, míg végül 2006-ban a zenész beadta a válópert.

Ekkor kezdődött a két éves tortúra kölcsönös vádaskodásokkal, gyűlölködéssel és botrányokkal. Heather nem érte be a 100 millió fonttal, amit Paul felajánlott neki, ennek a dupláját követelte, és mindent megtett, hogy a világ előtt ellehetetlenítse férjét. A válást végül 2008-ban mondták ki, de a botrányos pert még sokáig nem fogják elfelejteni.

Ezt is szeretjük