2008 legfájóbb magyar veszteségei
A zajos évbúcsúztatás után megemlékezünk azokról, akik már nem lehetnek velünk többé az új esztendőben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tehetség kincs, azonban sajnos nem múlik el év anélkül, hogy néhány ragyogó csillag végképp ki ne hunyna. A halál pedig nem csak Hollywoodban szedi áldozatait, így mi is búcsúzunk. Nagy öregjeink mellett ifjú tehetségektől, műfajteremtő és emlékezetes magyaroktól, akik 2009-ben már nem lesznek velünk.

Selmeczi Roland (1969-2008)

A tehetséges fiatal színész tragikus hirtelenséggel halt meg, akárcsak tavaly Kaszás Attila.

Sokan imádták jellegzetes orgánumát

A tragikus halálesetek sejteni engedik, hogy a fiatal színészek élete nem könnyű, hiszen legtöbbjük nemhogy több színházban, de akár több városban is fellép egy héten. A folyamatos előadások és próbák miatti kimerültségnek talán Selmeczi Roland halálához is köze van, a tragikus baleset ugyanis nem következik be január 31-én, ha a színész nem indul haza még aznap éjjel a szolnoki színházból.
Selmeczi Roland halálával sok külföldi sztár is meghalt egy kicsit. A színész ugyanis állandó hangja volt Brad Pittnek és Antonio Banderas-nak, de a Doktor House című sorozat is ismét új szinkronszínész után nézhetett, a színész haláláig ugyanis Wilson doktor Selmeczi hangján szólalt meg.

Flipper Öcsi (1962-2008)

A magyar zenei élet egy emblematikus alakját vesztette el november 25-én. Jeszenszky Béla Tibor, aki Flipper Öcsi néven vált ismertté, már régóta küszködött az alkoholizmussal, amikor 2006-ban bejelentette, hogy leszokott. A szünet azonban meglehetősen rövidnek bizonyult: a sztár nem bírta sokáig ital nélkül, és az utóbbi időben ismét egyre lejjebb csúszott a lejtőn.

Flipper öcsi fiatalon, és a lejtő alján

A zenész október végén került kórházba, állítólag alkoholmérgezéses tünetekkel, és ekkor napokig az intenzív osztályon kezelték.

Ezt követően átkerült a belgyógyászatra, és többé haza sem tért onnan. Majd egy hónapot töltött kórházban a Hungária és a Dolly Roll egykori énekese, míg végül szenvedélye bizonyult erősebbnek, az alkoholizmus miatt ugyanis belső szervei olyan mértékben károsodtak, hogy végül valószínűleg egy belső vérzés okozta halálát.

Albert Györgyi (1964-2008)

Az ismert médiasztár esete is bizonyítja, hogy a magánélet olykor csúnyán az ember ellen fordulhat, különösen, ha a nyilvánosság előtt éli. A magányos és depressziós Albert Györgyi október 3-án kapott szívinfarktust egy taxiban, amikor az MTV Szulák és más című műsorának forgatásáról tartott hazafelé.

Amikor a híresség rosszul lett, a sofőr azonnal mentőt hívott, mire azonban a segítség megérkezett, Albert Györgyi már elvesztette az eszméletét, és a mentőorvos nem tudta újraéleszteni.

Az utóbbi időben többször tett a sztár olyan nyilatkozatot, miszerint egyre inkább zavarja, hogy a média kizárólag a magánéletével foglalkozik, pedig ezt a hullámot ő maga indította el.

Nem bírt kimászni a depresszióból

A tévés műsorvezető és újságíró ugyanis akkor vált igazán ismertté, amikor könyvet adott ki Miért éppen én? – A depresszió szorításában címmel. Könyveiben leplezetlenül vallott lelki problémáiról, sikertelen házasságairól és szeretői viszonyairól. A nyílt vallomás azonban úgy látszik, nem segített lelki zavarain, míg végül a stresszes, hajszolt életmód tragédiához vezetett.

Raksányi Gellért (1925-2008)

A Nemzet színésze május 20-án, 83 éves korában hunyt el. Raksányi Gellért amellett, hogy a magyar színházi élet egyik legjobbja volt, és számos karakter forrt össze a nevével, mint Biberach a Bánk bánból vagy a postás a Tótékból, a tévénézők számára is ismertté vált a kultikus Szomszédok sorozattal. Olyan jelentős filmekben is szerepelt, mint a Körhinta, az Édes Anna és a Rákóczi hadnagya. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas érdemes művészt az ország csak Kutyaként ismerte. Színésze hűségét azonban nem csak a közönség, de a Nemzeti Színház is elismerte, amikor 1989-ben örökös tagjává választotta.

Raksányi és Körmendi, a magyar színjátszás két nagy öregje

Körmendi János (1927-2008)

Idén a színház világát érte a legtöbb veszteség: nagy öreg színészeink sorra vettek búcsút az élettől. Körmendi János január 3-án, 81 évesen csatlakozott elhunyt színészeink köréhez. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas színész előbb a Madách Színház állandó színésze volt, majd a Mikroszkóp Színpadon szórakoztatta a közönséget, de fellépett az Operettszínházban és az Operaházban is. A színész már régóta szenvedett vesebetegségben, amikor végül családja körében elhunyt.

Antal Imre (1936-2008)

Április 25-én hosszú betegeskedés után, 73 évesen elhunyt Antal Imre. A népszerű műsorvezető már régóta betegeskedett, a halálát megelőző utolsó két hónapban pedig egy, a gyógyíthatatlan rákos betegek számára fenntartott intézményben ápolták. A híresség az utóbbi időben még közkedvelt műsorát, a Szeszélyes évszakokat is kénytelen volt feladni, ami nélküle már soha nem lesz a régi. Műsorvezetőként ismerte meg a világ, és tiszteletreméltó karriert futott be a Magyar Televíziónál, azonban csak kevesen tudják róla, hogy a tévés személyiség valaha tehetséges zongoraművészként indult.

Klasszikussá vált a Szeszélyes évszakok

Számos elismerés és díj után zenei karrierje akkor tört derékba, amikor ujjai elkezdtek göcsösödni, azonban a tévé felkarolta a fiatal és tehetséges Antal Imrét, így kapott státuszt a Magyar Televízió szórakoztató és zenei osztályán.

A híresség meghatározó alakjává vált a médiának komikusként és műsorvezetőként, amit mi sem jelez jobban, mint az, hogy számos csatorna, köztük az MTV és az RTL Klub is saját halottjának tekintette.

OLVASD EL EZT IS!

  • bacsó péter
  • bujtor istván

2009 legfájóbb magyar veszteségei

Ezt is szeretjük