2008 legfájóbb magyar veszteségei
A zajos évbúcsúztatás után megemlékezünk azokról, akik már nem lehetnek velünk többé az új esztendőben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tehetség kincs, azonban sajnos nem múlik el év anélkül, hogy néhány ragyogó csillag végképp ki ne hunyna. A halál pedig nem csak Hollywoodban szedi áldozatait, így mi is búcsúzunk. Nagy öregjeink mellett ifjú tehetségektől, műfajteremtő és emlékezetes magyaroktól, akik 2009-ben már nem lesznek velünk.

Selmeczi Roland (1969-2008)

A tehetséges fiatal színész tragikus hirtelenséggel halt meg, akárcsak tavaly Kaszás Attila.

Sokan imádták jellegzetes orgánumát

A tragikus halálesetek sejteni engedik, hogy a fiatal színészek élete nem könnyű, hiszen legtöbbjük nemhogy több színházban, de akár több városban is fellép egy héten. A folyamatos előadások és próbák miatti kimerültségnek talán Selmeczi Roland halálához is köze van, a tragikus baleset ugyanis nem következik be január 31-én, ha a színész nem indul haza még aznap éjjel a szolnoki színházból.
Selmeczi Roland halálával sok külföldi sztár is meghalt egy kicsit. A színész ugyanis állandó hangja volt Brad Pittnek és Antonio Banderas-nak, de a Doktor House című sorozat is ismét új szinkronszínész után nézhetett, a színész haláláig ugyanis Wilson doktor Selmeczi hangján szólalt meg.

Flipper Öcsi (1962-2008)

A magyar zenei élet egy emblematikus alakját vesztette el november 25-én. Jeszenszky Béla Tibor, aki Flipper Öcsi néven vált ismertté, már régóta küszködött az alkoholizmussal, amikor 2006-ban bejelentette, hogy leszokott. A szünet azonban meglehetősen rövidnek bizonyult: a sztár nem bírta sokáig ital nélkül, és az utóbbi időben ismét egyre lejjebb csúszott a lejtőn.

Flipper öcsi fiatalon, és a lejtő alján

A zenész október végén került kórházba, állítólag alkoholmérgezéses tünetekkel, és ekkor napokig az intenzív osztályon kezelték.

Ezt követően átkerült a belgyógyászatra, és többé haza sem tért onnan. Majd egy hónapot töltött kórházban a Hungária és a Dolly Roll egykori énekese, míg végül szenvedélye bizonyult erősebbnek, az alkoholizmus miatt ugyanis belső szervei olyan mértékben károsodtak, hogy végül valószínűleg egy belső vérzés okozta halálát.

Albert Györgyi (1964-2008)

Az ismert médiasztár esete is bizonyítja, hogy a magánélet olykor csúnyán az ember ellen fordulhat, különösen, ha a nyilvánosság előtt éli. A magányos és depressziós Albert Györgyi október 3-án kapott szívinfarktust egy taxiban, amikor az MTV Szulák és más című műsorának forgatásáról tartott hazafelé.

Amikor a híresség rosszul lett, a sofőr azonnal mentőt hívott, mire azonban a segítség megérkezett, Albert Györgyi már elvesztette az eszméletét, és a mentőorvos nem tudta újraéleszteni.

Az utóbbi időben többször tett a sztár olyan nyilatkozatot, miszerint egyre inkább zavarja, hogy a média kizárólag a magánéletével foglalkozik, pedig ezt a hullámot ő maga indította el.

Nem bírt kimászni a depresszióból

A tévés műsorvezető és újságíró ugyanis akkor vált igazán ismertté, amikor könyvet adott ki Miért éppen én? – A depresszió szorításában címmel. Könyveiben leplezetlenül vallott lelki problémáiról, sikertelen házasságairól és szeretői viszonyairól. A nyílt vallomás azonban úgy látszik, nem segített lelki zavarain, míg végül a stresszes, hajszolt életmód tragédiához vezetett.

Raksányi Gellért (1925-2008)

A Nemzet színésze május 20-án, 83 éves korában hunyt el. Raksányi Gellért amellett, hogy a magyar színházi élet egyik legjobbja volt, és számos karakter forrt össze a nevével, mint Biberach a Bánk bánból vagy a postás a Tótékból, a tévénézők számára is ismertté vált a kultikus Szomszédok sorozattal. Olyan jelentős filmekben is szerepelt, mint a Körhinta, az Édes Anna és a Rákóczi hadnagya. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas érdemes művészt az ország csak Kutyaként ismerte. Színésze hűségét azonban nem csak a közönség, de a Nemzeti Színház is elismerte, amikor 1989-ben örökös tagjává választotta.

Raksányi és Körmendi, a magyar színjátszás két nagy öregje

Körmendi János (1927-2008)

Idén a színház világát érte a legtöbb veszteség: nagy öreg színészeink sorra vettek búcsút az élettől. Körmendi János január 3-án, 81 évesen csatlakozott elhunyt színészeink köréhez. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas színész előbb a Madách Színház állandó színésze volt, majd a Mikroszkóp Színpadon szórakoztatta a közönséget, de fellépett az Operettszínházban és az Operaházban is. A színész már régóta szenvedett vesebetegségben, amikor végül családja körében elhunyt.

Antal Imre (1936-2008)

Április 25-én hosszú betegeskedés után, 73 évesen elhunyt Antal Imre. A népszerű műsorvezető már régóta betegeskedett, a halálát megelőző utolsó két hónapban pedig egy, a gyógyíthatatlan rákos betegek számára fenntartott intézményben ápolták. A híresség az utóbbi időben még közkedvelt műsorát, a Szeszélyes évszakokat is kénytelen volt feladni, ami nélküle már soha nem lesz a régi. Műsorvezetőként ismerte meg a világ, és tiszteletreméltó karriert futott be a Magyar Televíziónál, azonban csak kevesen tudják róla, hogy a tévés személyiség valaha tehetséges zongoraművészként indult.

Klasszikussá vált a Szeszélyes évszakok

Számos elismerés és díj után zenei karrierje akkor tört derékba, amikor ujjai elkezdtek göcsösödni, azonban a tévé felkarolta a fiatal és tehetséges Antal Imrét, így kapott státuszt a Magyar Televízió szórakoztató és zenei osztályán.

A híresség meghatározó alakjává vált a médiának komikusként és műsorvezetőként, amit mi sem jelez jobban, mint az, hogy számos csatorna, köztük az MTV és az RTL Klub is saját halottjának tekintette.

OLVASD EL EZT IS!

bujtor istan lead
  • bacsó péter
  • bujtor istván

2009 legfájóbb magyar veszteségei

Ezt is szeretjük