Kamu a szinte ingyenes utazás?
Újabb gyanús ajánlattal bombázzák az netezőket
Nem árt óvatosnak lenni, ha túl kecsegtető az utazási ajánlat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Napjainkban egyre több netes pénzkereseti lehetőség kínálkozik, ugyanis rájöttek, hogy erre nagy a kereslet. Ki ne szeretne otthonról dolgozni és pénzt keresni, napi nyolcórás elfoglaltság nélkül?

Az ilyen netes lehetőségek többsége MLM - multi level marketing - jellegű, tehát többszintű hálózatot hoz létre, és általában valamilyen termék vagy szolgáltatás népszerűsítése, értékesítése, illetve igénybevétele köré épül, tagjainak pedig mesés eredményeket ígér.

A habos csodákat ígérő netes átverésekről persze sokat hallani, ezért okosabb, ha inkább gyanakvóan körüljárja az ember az ilyen ajánlatokat, mint hogy felelőtlenül belevágjon. Lehetnek ugyanis kimondottan az ember pénzére hajtó cégek, igaz, vannak olyanok is, amelyek nem átverni szeretnék a naiv embereket.

A World Ventures utazási közösség

Az egyik ilyen neten működő hálózat a World Ventures, mely Amerikában alapult 2005-ben, és ma már világszerte rengeteg taggal rendelkezik. A cég mottója, hogy boldogabb életet és magasabb életszínvonalat ígér a tagjainak azáltal, hogy elérhetővé tesz számukra kedvezményesen igénybe vehető utazási ajánlatokat. Internetes fórumokon a lehetőségről vegyes visszajelzések olvashatók.

A hálózatba úgy lehet belépni, ha az ember befizet 200 dollár - körülbelül 44 800 forint - belépési díjat, és utána havonta tagsági díjat is fizet, 50 dollárt - 11 200 forint körül. A hálózat cserébe utazási lehetőségeket kínál 30-70%-os kedvezménnyel a világ különböző tájaira.

A tagok online irodát kapnak, és egyetlen feladatuk az, hogy építsék a hálózatot, vagyis minél több embert próbáljanak beszervezni a hálózatba.

A beszervezés úgy történik, hogy a tag e-mailben elérhetőséget küld a célszemélynek, aki, ha élni szeretne a lehetőséggel, felkeresi őt virtuális irodájában. Minél több ember van egy tag alatt, annál több kedvezményre és annál kedvezőbb lehetőségekre számíthat.

Így kerüld el az utazási átveréseket

Videónkban szakértő beszél arról, hogyan kerülhető el, hogy egy kecsegtető ajánlattal csőbe húzzanak az utazást ajánlók.

Nem ingyenes

A World Ventures rendszere nem ingyenesen kínál utazást a tagjainak - bár néhányan hasonló, az ingyen vagy a szinte ingyen kifejezéseket is felhasználva próbálnak toborozni -, csupán lehetőséget biztosít nekik arra, hogy valamennyi tagdíj ellenében évente akár több alkalommal is kedvezményesen utazzanak a világ különféle tájaira.

A rendszer előnyei

Bár a belépési és tagsági díj borsos, van lehetőség idővel megszabadulni tőle. Ha egy tag már legalább négy embert be tudott szervezni a hálózatba, nem kell tagdíjat fizetnie. Ez elég barátian hangzik, de azt azért érdemes megjegyezni, hogy az emberek többsége bizalmatlanul fogadja az ilyen invitálásokat, mivel sok a szélhámos cég.

A tagság legnagyobb előnye a kedvezményes utazás. Több száz út áll a tagok rendelkezésére, amelyeket olcsóbban tudnak igénybe venni, mint ha ugyanarra a tájra utazási iroda által mennének el. Az árakat azonban sajnos csak a tagok láthatják az utakat felsoroló listán, a kívülállók csak a kedvezményről értesülhetnek. Novemberre például  Bahamákra kínál egy öt nap négy éjszakás utat a World Ventures 36%-os kedvezménnyel.

És a hátrányok

A rendszer egyik hátránya az, hogy bár felajánlja több száz út lehetőségét, a timeshare rendszer - a szállásokat meghatározott időintervallumokban beosztó rendszer - miatt előfordulhat, hogy hiába választja ki az ember a neki tetsző utat, nem tud oda és abban az időpontban utazni.

Másik hátránya, hogy gyanús. Miért olcsóbb egy szálláshely, amit a World Ventures ajánl, mint egy utazási iroda által kínált lehetőség? A válasz nem lehet az, hogy azért, mert nagy tételben igényli a szállást, hiszen az utazási irodák is hasonlóan járnak el. Rejtély, hogy miért olcsóbbak ezek az utak, bár tény, hogy netes fórumok alapján nagyon sokan térnek vissza pozitív tapasztalatokkal - igaz, a fórumra bárki bármit írhat, akár egy ilyen cég egy megbízott alkalmazottja is.

Harmadik, egyben legnagyobb hátránya pedig, hogy - mivel a négy főt nehéz beszervezni - a tagdíjat hónapról hónapra fizetni kell, még akkor is, ha adott évben esetleg az ember valami miatt nem kívánja igénybe venni a kedvezményes utazás lehetőségét. Így akkor is számolnia kell évi körülbelül 120 ezer forintos tagdíjjal, ha közben nem utazik sehová olcsóbban.

Ezt is szeretjük