Hol wellnessezz a hosszú hétvégén? 2 eldugott, de meseszép helyet mutatunk
Dédestapolcsány és Mátraderecske tökéletes hely a relaxáló kikapcsolódáshoz.

wellness
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idei évben október 23. éppen hétfőre esik, így sokan használják ki a hosszú hétvége nyújtotta alkalmat, hogy egy kicsit kiszakadjanak a hétköznapok monotóniájából, és feltöltődjenek. 

Az őszi, zimankós szürkeség közepette nem csoda, hogy népszerűek a pihenésre, gyógyulásra és egészségmegőrzésre fókuszált, wellness-szolgáltatásokat kínáló helyek. Sokfelé éppen ezért már most teltház van. A következő nagyszerű wellness-létesítmények azonban egy kicsivel eldugottabbak, így még október 11-én sikerült körülöttük szállást találnunk. Elmondjuk, miért érdemes idén ezeket a helyeket is számításba venni, amikor válogatsz!

Mátraderecske

Ez a békés, kevesebb mint kétezer lakossal rendelkező falu a Mátra északi lábánál húzódik meg. A környék nemcsak a kirándulók számára nyújt kimeríthetetlen túrázási lehetőséget, de azok is találnak maguknak programot, akik különleges wellness-élményeket keresnek. Mátraderecske büszkélkedhet ugyanis Magyarország egyetlen mofettájával.

mofetta

A mofetta vulkáni tevékenység révén létrejövő gázkiömlést jelent. A faluban a feltörő szén-dioxid gázt használják balneoterápiás célokra szárazfürdő formájában, de a további szolgáltatások közt magánrendelések, masszázs, gyógyfürdő, borkóstolás, fizikoterápia és torna is szerepelnek. A környék vendégházaiban a hosszú hétvége alatt 7-16 ezer forint fejenként egy éjszaka, míg a gyógygázkezelés 1800 forint alkalmanként.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dédestapolcsány

Dédestapolcsány a Bükk egyik legszebb részén fekszik. Szilvásvárad közelsége azonban egy kicsit elhomályosítja a falu hírét, így az 1500 fős község is az eldugottabb helyek közé tartozik. Dédestapolcsányon háromcsillagos wellness-szállóban élvezheted a hosszú hétvégét, melyre a Hotel Experience különleges ajánlatokkal is készült. Itt 13 500-15 500 forintért kóstolók, finomságok, lovaskocsikázás és vezetett séták várnak a vendégekre.

dedestapolcsany

Nemcsak a panoráma, de az egész környék gyönyörű. Érdemes a fürdőzés, szaunázás és sportolás mellett a Lázbérci-víztározót is felkeresni, majd megnézni a Dédeskői vár romjait és a Serényi-kastélyt.

2017 legjobb fürdői

A legeslegjobb magyar fürdőket nemcsak a strandszezonban, de ősszel is érdemes meglátogatni. Különleges szolgáltatásaik felüdülést jelentenek a testnek és a léleknek!

A képek forrása: mofetta.info és szallas.hu

Ezt is szeretjük