Hova visz el a Volán 20 ezer forint alatt? Ezek a legszebb európai célpontok
Olaszország, Horvátország és sok más.

tavolsagi busz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azoknak, akik nem szívesen ülnek repülőre, vagy nem vezetnek autót hosszú távolságokon, kényelmes és olcsó utazási lehetőséget kínálnak a környező országokba induló buszjáratok.

Még akkor is, ha kevesebb mint 20 ezer forintot szánsz az utazásra egy irányba, számos lehetőség között válogathatsz az idei évben.

Külföldi utak a Volánnal

A Volán a nyár folyamán öt országba indít olcsó és gyors expressz buszjáratokat, így Montenegróba, Horvátországba, Olaszországba, Bulgáriába és Bosznia-Hercegovinába is kiruccanhatsz. A buszok csak június 16. és szeptember 9. között közlekednek. Áraik a szezonalitásnak - az indulás dátuma -, a járatokon elérhető helyek számának és az elővétel időpontjának függvényében eltérhetnek az itt említett alapártól.

busz ules

A Montenegró Expressz Budapestről egészen Dubrovnikig megy, míg közben érinti Neumót, Slanót, Herceg Novit, Tivatót, Igalót, Budvát és Kotort is. Ha mindkét irányba rögtön megveszed a jegyet Dubrovnikig, akkor 31 265 forintba fog kerülni az út. A járatról itt olvashatsz többet .  

A bulgáriai Napospart Expressz a Népligetből Slancev Brjagig Szeged, Burgas, Pomorie és Nesebar állomásokon át közlekedik. A végállomásig a retúrjegy mindössze 26 950 forint, így jócskán a 20 000 forintos egy útra vonatkozó kereten belül gazdálkodhatsz. 

Ha Horvátországba szeretnél eljutni, akkor több lehetőség közül is válogathatsz. Egyes helyeken a Montenegró Expressz is megáll, míg az Adria Expressz kifejezetten a tengerparti városokat veszi sorra. Ezzel a busszal Opatijáig 26 940 forintért utazhatsz, a további megállók Rijeka, Pula, Rovinj és Porec külföldön, míg Magyarországon Budapest után Siófokon és Nagykanizsán csatlakozhatsz.

Szintén Horvátországba indul a többitől kicsit eltérően a Volán és a FlixBus együttműködésében közlekedő Dalmát Expressz is, mely az északi rész városait teszi elérhetővé, melyek közül Zadar, Biograd, Vodice, Sibenik, Primosten, Trogir, Split, Omis és Makarska szerepelnek a megállók közt.

Olaszországba a Cattolica Expressz szállítja a Volán utasait, akik Lignano, Bibione, Caorle, Lido di Jesolo, Ravenna, Rimini, Riccione és Cattolica városokban szállhatnak le. Egy oda-vissza jegy Lido di Jesolóig 28 540 forint.

Az üdülőjáratokon felül érdemes a Volán és az Eurolines Erdélybe - Budapest és Csíkszereda között - indított járatát is számításba venni a nyaralás tervezésekor. A Nagyváradot, Kolozsvárt, Tordát, Marosvásárhelyet, Szovátát, Székelyudvarhelyet és Csíkszeredát érintő járatra már 5990 forinttól lehet retúrjegyeket kapni.

Szintén nagyon olcsón eljuthatsz egész évben számos európai nagyvárosba is. 18 900 forintos áron kínál a Volán retúrjegyet például Londonba, Brüsszelbe, Antwerpenbe, Párizsba és Amszterdamba, míg Bolognába 12 900 forinttól, Prágába 11 500 forinttól, Münchenbe és Velencébe 9 900 forinttól, Triesztbe pedig 7 900 forinttól indulnak az oda-vissza jegyárak. A járatokról itt tudhatsz meg többet.

Jó, ha tudod

Érdemes rendszeresen ellenőrizni a Volán nemzetközi járatokkal foglalkozó oldalán az akciókat, hiszen közeli - aznapi - indulással akár elképesztően olcsó retúrjegyekre is lecsaphatsz, így a máskor 30 ezer forintos jegyért lehetséges, hogy csak 6 000 forintot kell fizetned majd.

A Volán jegyei olcsóbbak lehetnek, ha elővételben, online vásárolod meg őket. A csak online elérhető MiniÁr kedvezmény például a célállomástól függően 8-55%-kal teszi takarékosabbá az utazást.

Fontos emellett, hogy időben vásárolj jegyet. Negyven nappal előre 40%, harminc nappal előre 30%, húsz nappal előre 20%, tíz nappal pedig 10% kedvezmény jár az elővételi Bónusz kedvezmény keretein belül. Ez azonban csak a meghirdetett járatokra vonatkozik. Az üdülőbuszokon csak a harminc napos elővételi kedvezmény lehet érvényes.

A különböző korosztályok más és más kedvezményeket vehetnek igénybe. 26 év alatt például az Ifjúsági Speciál kedvezménnyel 7950 forint a prágai retúrjegy. Felnőtt utasonként egy négy év alatti kisgyermek 80%-kal olcsóbban utazhat, 5-12 év között 50% kedvezmény jár, míg a 13-26 évesek, a hatvan év felettiek és a diákok 10%-ra jogosultak.

A Volán törzsutas programjának keretein belül minden ötödik azonos célállomásra megvásárolt jegy ingyen van, így ha rendszeresen ugyanoda utazol, 20%-ot spórolhatsz átlagosan. Ha a jegyedet rögtön retúrjegyként váltod meg, 10-30%-kal lesz olcsóbb. Egyes buszokat azonban a szezon- és hétvégi pótlék egy-kétezer forinttal drágábbá tehet. A kedvezményekről és pótlékokról itt találsz összefoglalót.

Horvátország legszebb partjai

Ezek a strandok mind varázslatos szépségű öblökben bújnak meg. Nyugodt, kristálytiszta, kék vizükkel téged is levesznek a lábadról. Azonnal indulni akarsz majd, ha megnézegeted őket!

Ezt is szeretjük