Tolnay Klári imádta ezt a helyet: te is lenézhetsz a hegyről, ahogy a legendás színésznő

A Villa Tolnay ma a borairól híres, de őrzik a színésznő emlékét.

villa tolnay cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak legendás helyek az országban, melyekről mégis kevesen tudnak, és van, aki csak helyben csodálkozik rá, hogy hova is került. A Villa Tolnay borszerető közönségéből biztosan sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy ott, ahol alszanak, egykor a legendás színésznő hajtotta álomra a fejét.

Pedig a villa, ami inkább egy szép nagy badacsonyi ház, nem is a színésznőé volt, első férje menekítette ide az ország ünnepelt művészét, aki a hegyen nyugalmat talált a háború és a zaklatott élet elől, nem kellett szerepet tanulnia, próbálnia, és, ahogy ő mondta, családi életet élhetett a Csobánc alatt.

Egy nagy színésznő ágyában

A Villa Tolnay, ahogy a hegyen elnevezték a tornácos kúriát a helyiek, ma már bárki számára elérhető, így meg lehet nézni, hogy miért szerette annyira Tolnay Klári a helyet. A borászat meghívására örömmel mondtunk igent, és nem is kellett csalódnunk. Valóban gyönyörű a hely, a tanúhegyek, a várrom, és, ha elég magasra sétálunk, a Balaton látványa nyugtatja a lelket, a vendéglátás, a finom ételek és persze a kitűnő borok pedig a testet. 

A hely a csend és a nyugalom szigete, a Balaton picit arrébb van, itt már nincsenek hangos nyaralók, lángossütöde és hasonlók. Van helyettük viszont csodás táj szőlősorokkal, titokzatos kőtengerrel, ami a fák közt bújik meg, és isteni, illatos levegő.

A Villa Tolnayban tíz éve készítenek borokat, ügyelve arra, hogy a palackba kerülő ital tükrözze a hely szellemét. A svájci tulajdonos, Philipp Oser tiszteletben tartotta a nevet, de Nagy László birtokigazgatóval valami újat hoztak a ház életébe, és főleg a pincéjébe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A borászt, illetve vincellért, mert ő magát annak tekinti, nem érdeklik a kommersz megoldások, mindenfélét kipróbál, és ezt nagyon szívesen meg is mutatja annak, aki lemegy a pincébe. Évjáratos olaszrizlingek, a dűlő két oldaláról szedett rajnai rizlingek, amfórában érlelt különleges tételek mind arra várnak, hogy az odalátogató megkóstolja őket.

villa tolnay domb


A Villa Tolnayban tényleg nagy a nyugalom
, gyerekeket nem fogadnak, így teljesen átadhatja magát az ember a kóstolásnak. Be is ugorhatunk nyitva tartási időben, de előzetes egyeztetéssel máskor is, a vacsorákra pedig kötelező a foglalás. A villa környékén most nagy a mozgás, új pince épül, a birtokon pedig egy több állomásból álló mini borút, ahol az adott dűlő mellett lehet kóstolni a fantasztikus borokat.

villa tolnay hordok

Akit csak a borok érdekelnek, az is jól jár, de még jobban az, aki bejelentkezik egy borvacsorára. A vacsorát László felesége, Samu Beáta készíti. Volt szerencsénk megkóstolni, és azt kell, hogy mondjuk, bármelyik étteremben megállja a helyét, sőt. Beáta úgy ismeri a borokat, hogy nála jobban nehéz lenne bárkinek összeállítania a menüt.

A Kóstolom csapata hangulatos videót készített a birtokról, érdemes megnézni.

Ezt is szeretjük