Hova lett ez a szuper magyar találmány? A biciklisek nagyon örülnének neki, ha nem lenne elfelejtve
Néhány helyen használják csak, pedig sokfelé jól jönne.

bicikli ut
beauty and style
Top olvasott cikkek

Noha nem minden feledésbe menő találmány hasznos, akad néhány nagyszerű ötlet, aminek nem megy híre. Reméljük, ez a remek magyar találmány még nem jutott véglegesen erre a sorsra.

Miről van szó? A főként biciklisek közlekedését segítő világító útburkolati jelekről, melyeket egy magyar cég, a Hungarian Road Kft. szeretett volna sikeressé tenni. A találmány története azonban egyelőre egészen szomorú.

 A világító bicikliút

Az akár kevés fénnyel is feltöltődő, majd utána 8-12 órát világítani képes felfestés ötlete egy vállalkozó, Farkas Tibor fejéből pattant ki, miután a férfi sötétben, a bicikliúton elnézett egy kanyart, és jókorát esett. A közvilágítás azonban túlzottan drága lenne a kis forgalmú bicikliutak számára, így születtek meg a Living Road világító útburkolati jelek.

Fotó: Hungarian Road Kft.

A 2011-ben levédett technológia azonban sajnos azóta nem kezdett el terjedni. 2015-ben elkészült a képen is látható egy kilométeres szakasz Eger és Felnémet között, melyet a vállalkozó referenciaként saját költségén készített el. Hasonló ötlettel azóta Hollandiában és Lengyelországban is próbálkoztak, ám a világító bicikliút hiába remek találmány, mégis ritkaság.

Ha szívesen felfedeznéd a legszebb magyar helyeket - akár biciklivel -, Sopront ne hagyd ki! A város csodái közül csak tízet mutatunk, de ezen kívül is akad bőven. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük