A világ 4 legszebb panorámája

Óriás képgalériával!

Bár szépséges tájakban Földünk nem szenved hiányt, nem véletlen, hogy egyes panorámák világhírűvé váltak.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Van, aki kalandra vágyik, van, aki történelemre és kultúrára szomjazik, míg mások azért hagyják el otthonukat az idegen tájak kedvéért, hogy valami olyan szépet lássanak, amit egész életükben nem felejtenek el. A következő négy hely épp ilyen - bár más meglepetéseket is bőven tartogatnak, csupán lélegzetelállító panorámájuk miatt is érdemes felkeresni őket.

Titokzatos dorseti sziklák: Durdle Door, Nagy-Britannia

Az angliai Jura-parton, az azonos nevű öböl keleti végén magasodó, a tengerbe kúszó, de a szárazföldbe kapaszkodó hatalmas mészkőkapu a végtelen vízzel, a parti fövennyel és az aranyló mezőkkel egyedülálló látványt nyújt.

A Lulworth mellett, a titokzatos óriásnak is otthont adó Dorsetben található különleges természeti képződmény napfényes időben a türkizkék tengerrel és a hófehér sziklákkal derűt és nyugalmat áraszt az utazó felé, míg a viharban fölcsapódó hullámokkal a ködös Albion partjainak misztikus és félelmet árasztó hangulatából is megmutat valamit.

A Durdle Door - melynek neve közel ezer éves, jelentése pedig a lyukas ajtóval áll kapcsolatban - a legtöbbet fényképezett hely a térségben, illetve az sem véletlen, hogy számos alkotót megihletett, kezdve a 18-19. század festőivel egészen a 20-21. század filmes alkotóiig. Itt forgatták többek között Cliff Richard Saviours Day, illetve Bruce Dickinson Tears of the Dragon című klipjét, továbbá a Nanny McPhee-ben és Stephen Fry Oscar Wilde szerelmei című filmjében is szerepelt.

Az Andok felülmúlhatatlan vidéke: Macchu Pichu, Peru

Az UNESCO Világörökség részét képező perui romváros az ősi világ hangulata miatt is különleges atmoszférát tudhat magának, nem beszélve az Andok felhőkbe nyúló, csaknem 2500 méteres csúcsairól, valamint a világtól való elszigeteltség nyugalmáról. Az egykori inka birodalom kiemelkedő jelentőségű települését a történészek szerint a 15. században az inka király, Pachacutec Inca építtette.

A fél évszázadon át virágzó város csaknem négyszáz évig zavartalanul pihent a civilizált világ felett, míg 1911-ben egy helyi földműves segítségével a Yale Egyetem kutatója, Hiram Bingham felfedezte. A történész jegyzeteiben úgy számolt be a helyről, mint olyan felülmúlhatatlan látvánnyal rendelkező, sokszínű tájról, melynek varázsa a Föld egyetlen más természeti szépségéhez sem hasonlítható.

A világ egyik legszebb városa: Rio de Janeiro, Brazília

Brazília - Januári Folyó névre keresztelt - legismertebb városát egyben az ország egyik legszebb helyének is tartják, köszönhetően kiváló fekvésének, a gyönyörű öblöknek és a különféle szigeteknek, valamint a tengerszint feletti magasságnak.

A 16. században alapított, mára pedig mintegy 11-12 millió lakosnak otthont adó várost a világhírű karneválon kívül vérforraló strandjai - Copacabana, Ipanema, Leblon - miatt is több millióan látogatják meg évente, nem beszélve a Rio jelképének számító Cukorsüveg-hegyről, a világ legnagyobb városon belül található erdejéről, illetve a Brazília függetlenségének századik évfordulója alkalmából megálmodott, hatalmas Krisztus-szoborról, mely amellett, hogy Földünk egyik legismertebb szobra, a világ hét új csodájának is egyike.

Ha Riót teljes pompájában szeretnéd megcsodálni, egyúttal arról is meg akarsz bizonyosodni, hogy mindezért érdemes volt átrepülni az óceánt, vedd célba a Corcovado-hegy, vagyis a Púp 709 méterrel a város fölé magasodó csúcsát.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A kecses, vörös óriás: Golden Gate Bridge, USA

Jellegzetes sorházai és törésvonala mellett a kaliforniai San Francisco vörösen izzó, szeles hídjáról is híres, melyet a modern kor egyik tervezési és építészeti csodájaként emlegetnek.

A Golden Gate, vagyis az Aranykapu sokáig - a New York-i Verrazano-Narrows híd megépítéséig - a világ leghosszabb hídja volt, de ma is a második leghosszabb függőhíd az Amerikai Egyesült Államokban. A Csendes-óceánt és a San Franciscó-i öblöt elválasztó szoroson átívelő, 223 méterrel a tenger szintje fölött húzódó, illetve több mint 2700 méter hosszú híd, mely már számtalan földrengést túlélt, ma a város jelképének számít.

Egyedülálló élményben lehet része az ideutazónak, ha a Golden Gate-et a közeli Hawk Hill egy csendes parkjából szemléli, miközben az óceán fuvallata csipkedi az arcát.

OLVASD EL EZT IS!

tunderfold torokorszag
  • törökország
  • természeti csoda

Ilyet még nem láttál!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük