Íme, a világ legfélelmetesebb és legmagasabb felvonója: az Avatar készítőit is megihlette a környék
A Bailong-felvonó lélegzetelállítóan szép környezetben található.

bailong felvono1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kína sok tekintetben a legek országa, ahol egymást érik a rekordokat érő, turistacsalogató látnivalók, a hatalmas mérnöki tudásról tanúbizonyságot tévő építmények és a pazar természeti képződmények. A Hunan tartományban található UNESCO világörökségi helyszínt, a Wulingyuan természetvédelmi területet, benne a Zhangjiajie Nemzeti Erdőparkkal, gyakran emlegetik a bolygó egyik legkülönlegesebb, leggyönyörűbb részeként.

Sűrű erdői, ég felé törő kőoszlopai, vízesésekkel, patakokkal tarkított szurdokai lélegzetelállító összképet nyújtanak. De nem csak a természet ilyen lenyűgöző a környéken: itt található a világ legmagasabb kültéri felvonója is, a Bailong-felvonó, vagyis a Száz sárkány lift, ami pillanatok alatt repíti a terület fölé a bátor látogatókat. Az élmény hihetetlen lehet, de az is biztos, hogy nem szívbajosoknak való.

Felvonó az oszlopóriások között

A Bailong-felvonó környéke szinte nem evilági látványt nyújt, nem csoda, hogy azt rebesgetik, hogy az Avatar Pandorájának fantasztikus világát megálmodó James Cameront is megihlette. A helyszín időközben olyan nagy népszerűségre tett szert, hogy a turistáknak bizony nem kevés szervezésre és szerencsére van szükségük ahhoz, hogy elkerüljék a tömeget. A természetvédők többek között ezért is találták aggályosnak a lift kialakítását. Az építtetők erre azzal válaszoltak, hogy a felvonó egyik előnye, hogy csökkenti az emberáradatnak kitett hegyi utak terhelését.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük