Ahol 20 millió forint egyetlen éjszaka: ilyen a világ legdrágább szállodája
A világ legdrágább szállodájában minimum 20 millió forintért lehetett kivenni egyetlen szobát - még csak nem is a legjobbat.

hotel nyitó makaó
beauty and style
Top olvasott cikkek

A The 13 nevű szálloda a valaha készült legdrágább luxusszálló, egyetlen szoba megépítésére 7 millió amerikai dollárt, átszámítva több mint 2 milliárd forintot költöttek. Jogos a kérdés, hogy akkor mennyibe kerülhet ott egy éjszaka?

A hétköznapi emberek számára elképzelhetetlen pénzösszegre, akár 20-30 millió forintig is terjedhet az összeg, amit elkérhetnek egyetlen éjszakáért attól függően, milyen szobát, lakosztályt vagy villát választ a vendég. A felső tízezer tagjai engedhetik csak meg maguknak ezt a fényűző pihenést, amit a Makaóban található szállodában és kaszinóban kínálnak.

A luxuszállás

A hotel, ahogyan sok más vendéglátóegység is, február 15-től határozatlan időre bezárta a kapuit a Covid-19 miatt. Az összesen 1,4 milliárd dollárért, azaz átszámítva 426 milliárd forintért megépített luxusszálló 200 lakosztálya vár a látogatókra. Ezek nagy része a Villa du Comte fantázianevet viseli, aminek kétezer négyzetméteres az alapterülete. 31 nagyobb villát is magába foglal a komplexum, az épület tetején 30 ezer négyzetméteren fekszik a Villa de Stephen.

A berendezés minden része egyedileg tervezett dizájnerdarabokból áll, kifejezetten a The 13-nak készült. Az elemek aprólékosan kidolgozottak a barokkos lépcsőktől kezdve a szobrokon, textíliákon, bútorokon és étkészleten át egészen a tűzpiros Rolls Royce-ig. A gyönyörű vízió megálmodója az extravagáns életmódjáról és luxusautó-gyűjteményéről híres kínai milliárdos, Stephen Hung, a hajdani Louis XIII Holding Limited társelnöke, amit 2018-ban South Shore Holdings Limitedre neveztek át.

- A csapat az összes kreativitását és szenvedélyét beleadta ebbe a projektbe, hogy minden része tökéletes legyen - nyilatkozta Stephen Hung a Luxury Insidernek még a megnyitás előtt. - Úgy gondolom, vendégeink figyelemre méltónak fogják találni a végeredményt, mely meghaladja mindazt, amit eddig tapasztaltak.

Stephen Hung egy tűzpiros Rolls Royce autóban.
Stephen Hung egy tűzpiros Rolls Royce autóban.
Fotó: southshore-holdings.com

A Villa du Comte egy kétszintes, egy hálószobás villa, mely ugyanolyan alapfelszereltséggel rendelkezik, mint a többi kivehető apartman. A vendégek privát lifttel tudják megközelíteni a szállást, mely egyenesen felvisz a villa előcsarnokába. Tartozik hozzá 24 órás személyzet, illetve impozáns elemekkel, korabeli műalkotásokkal díszített szobák, ezenkívül egy márványból készült római fürdő is, amiben egyszerre 6-8 vendég áztathatja magát. A teremben neoklasszikus oszlopok állnak. Persze nem csak a wellnessrészlegen, a fürdőszobában is márványból készült az luxuszuhanyzó. A királyi hálószoba baldachinos ágya pedig igazi luxuskényelmet biztosít.

Bedroom
Fotó: southshore-holdings.com

Emellett érkezéskor és távozáskor is ingyenes transzfert szolgáltatnak a szálló vendégei számára a makaói közlekedési csomópontok és a hotel között, egyedi gyártmányú piros Rolls Royce fantom luxusautóval. Ha ez még nem lenne elég, egy ékszerbolt is helyet kapott a dizájnos épületben, méghozzá a L’Atelier, mely exkluzív drágaságokat kínál a látogatóknak.

Living-Room
Fotó: southshore-holdings.com

Mi lapul a luxus mögött?

Annak ellenére, hogy a szállodának már 2016-ban meg kellett volna nyitnia, különböző okok miatt csak két évre rá, 2018 augusztusában kezdett üzemelni, de akkor is csak kivételes vendégeket fogadtak. Először azok léphettek az impozáns épületbe, akik már előre foglaltak szobát, mert később az online és a telefonos foglalást is letiltották.

Külön érdekesség, hogy egy kaszinót is üzemeltettek volna, de arra nem sikerült megszerezni az engedélyt. Közben a hotel befektetői semmi hasznot nem láttak abból éveken át, amiért a pénzüket adták.

A cikk az ajánló után folytatódik

Egészen ködös, mi zajlott abban az időszakban az intézmény környékén, de az biztos, hogy felhalmoztak közel 320 millió dolláros tartozást a bank felé. A kínai milliárdos, Stephen Hung lemondott elnöki pozíciójáról.

A legújabb hírek szerint az egész szálloda és annak a birtoka is jelenleg eladásra vár, már csak a vevők hiányoznak. Nem lehet tudni, pontosan mi okozta a bukást, ahogy az sem teljesen tisztázott, miért mondott le a luxusszálló megálmodója. 

Így lehet az otthonodból luxushotelszoba - Csodát művel a lakással néhány új függöny és párna

Szerencsére nem olyan nehéz egy kis hotelszobaérzést vinni otthonra, hiszen számos trükk otthon is bevethető, és a legszürkébb hálószobából is luxusérzetű szállodát varázsolhatsz.

(Cikken belüli képek forrása: Getty Images Hungary,  southshore-holdings.com, borítókép forrása: Getty Images Hungary )

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük